Nemulțumit de scuzele lui Stoia, Robu reacționează nervos: „În orice se...

Nemulțumit de scuzele lui Stoia, Robu reacționează nervos: „În orice se întâmplă în Primărie, dânsul este alături de mine şi nu eu alături de dânsul!”

0
DISTRIBUIȚI

robu kooo

Primarul Nicolae Robu este nemulţumit nu numai de modul în care viceprimarul Traian Stoia a ales să îşi retracteze declaraţiile din timpul scandalului dintre ei, dar şi de faptul că a informat presa că relaţia este acum una de perfectă colaborare. Prin intermediul unui comunicat de presă, edilul informează că „am luat act cu uimire de declarațiile d-lui Viceprimar Traian Stoia cu privire la relaţiile noastre, declaraţii care, după câte înţeleg, se doresc un substitut la obligaţia dânsului nr. 1 stabilită de conducerea USL Timiş în seara zilei de 13.11.2013”. Robu face referire la dipoziţia conform căreia Stoia trebuia să retracteze „în termeni neambigui, printr-un comunicat de presă, afirmațiile denigratoare pe care le-a făcut la adresa Primarului Nicolae Robu, ca fiind total nefondate.” Deşi spune că obligaţia nu poate fi onorată decât cum s-a cerut în înţelegere, Robu spune că trece peste faptul că Stoia nu şi-a cerut deja scuze.

Complet nemulţumit probabil de dezvăluirile privind şedinţele cu consilierii personali, primarul transmite că „eu am avut întotdeauna totală disponibilitate la comunicare, atât în relaţia cu dânsul, cât şi în cea cu ceilalţi colaboratori, dar ţine de dânşii măsura în care ei fac uz de ea.


În ceea ce priveşte acele şedinţe invocate de dl. Viceprimar, vreau ca dânsului să-i fie clar că ele nu au fost sistate, ci vor continua, ele ţinând de stilul meu managerial. N-am cum să nu fac şedinţe operative cu colaboratorii cei mai apropiaţi, care sunt: viceprimarii, city managerul şi consilierii personali, iar dl. Viceprimar Stoia trebuie să înţeleagă şi să respecte asta”.

Robu comentează şi despre cazurile privind retrocedările şi spune că Stoia „pare a nu înţelege nici acum că, în orice se întâmplă în Primărie, dânsul este alături de mine şi nu eu alături de dânsul! Exprimarea de astăzi (!!!): ”Ei, uite, minunea s-a întâmplat” cu privire la implicarea mea în lupta pentru apărarea patrimoniului Municipiului Timișoara este total deplasată și în niciun caz nu va face bine relațiilor noastre. Eu am acționat întotdeauna de când sunt Primar numai şi numai în interesul Municipiului Timişoara şi al timişorenilor, neavând nevoie de vreun imbold din partea d-lui Viceprimar sau a altcuiva, dar am făcut-o discret, prin demersuri oficiale, instituţionale, de altfel singurele pe care, ca adept al statului de drept, le pot admite. În cazul d-lui Viceprimar Stoia există, însă, câteva situaţii care se impun a fi clarificate. Eu am făcut, demult, din proprie iniţiativă, solicitare scrisă, atât către Poliţie, cât şi către Parchet, să investigheze toate situaţiile dubioase de transfer de proprietate publică spre zona privată, respectiv de acumulare masivă de proprietăţi foste publice în mâna unor persoane -atât de etnie rromă, cât şi de oricare alta- şi, desigur, aceste solicitări nu au rămas fără ecou. Drept urmare, nu este decât un lucru firesc că am semnat acea plângere penală punctuală la care face referire dl. Viceprimar Stoia, împreună cu dânsul, ca viceprimar de resort”. La final, primarul anunţă că încă așteaptă din partea d-lui Viceprimar Stoia gestul remediativ cu care este dator, ”în termeni neambigui, printr-un comunicat de presă”, spunând că el nu este un om pentru care „onoarea și demnitatea sunt valori nenegociabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.