Ce l-a deranjat pe Robu la prezentarea proiectului celor 110.000 de sălcii...

Ce l-a deranjat pe Robu la prezentarea proiectului celor 110.000 de sălcii plantate în Ciarda Roșie pentru a produce biomasă

0
DISTRIBUIȚI

IMG_0421

Primarul Nicolae Robu s-a încurcat astăzi în cifre şi foi de hârtie. Prezent la masa de la consiliu a Primăriei Timișoara pentru a oferi jurnaliştilor informaţii cu privire la activitatea sa, edilul şef a informat că pe o suprafaţă de 8, 11 hectare din Ciarda Roşie au fost plantate 110.000 sălcii energetice, care produc nu mai puţin 240 de tone de biomasă pe an.


Valoarea investiţiei a fost de 67.000 de lei. Încercând să ofere detalii despre investiţie, primarul s-a plâns că „sunt două pagini aici, nu pot să le citesc două pagini, eu am cerut să fie subliniate nişte informaţii importante”. Apoi a continuat: „ne oferă şi posibilitatea de a câştiga bani în scopul producerii de energie prin ardere.(…)Există şi o piaţă de valorificare a biomasei şi până când vom ajunge să recoltăm această biomasă vom încheia şi contracte. După ce vom da în folosinţă incineratorul vom folosi noi înşine aceste sălcii pentru a valorifica deşeurile”. Primarul nu este sigur după cât timp sălciile vor produce profit. Ajuns la fața locului, primarul i-a invitat, ceremonios, pe ziariști să „o ia pe arătură”.

Biomasa este partea biodegradabilă a produselor, deșeurilor și reziduurilor din agricultură, inclusiv substanțele vegetale și animale, silvicultură și industriile conexe, precum și partea biodegradabilă a deșeurilor industriale și urbane. Prin ardere, aceasta produce energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.