România cu care ne mândrim! O nouă medalie obţinută de un timișorean...

România cu care ne mândrim! O nouă medalie obţinută de un timișorean la o competiţie internaţională de Informatică

2
DISTRIBUIȚI

vlad rochian1

Elevii timişoreni obţin medalii după medalii la competiţiile internaţionale la care participă. Doar în acest an, doi liceeni care învaţă la Colegiul Naţional “C. D. Loga”, Andrei Heidelbacher şi Marius Posa, s-au întors cu medalii de argint şi aur de la olimpiadele desfăşurate în Australia, respectiv India, unde s-au “bătut” cu tineri din toată lumea la Informatică şi Ştiinţe ale Pământului.


Săptămâna trecută, lotul României care a participat la Turneul internaţional de informatică Shumen 2013 şi la Olimpiada internaţională de informatică pentru juniori a obţinut noi premii.

Printre elevii medaliaţi se numără şi Vlad Rochian, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara. Băiatul este un elev de nota 10, la propriu, fiind unul din cei doi copii din judeţul Timiş care au reuşit performanţa de a intra la liceu cu media de admitere maximă. Mai mult, Vlad Rochian a obţinut în acest an medalia de aur la Olimpiada naţională de Matematică, iar la cea de Informatică a câştigat bronzul şi s-a calificat în lotul restrâns care a participat săptămâna trecută la Turneul internaţional de informatică Shumen 2013. Elevul timişorean este unul dintre cei cinci români medaliaţi la această competiţie ce a avut loc în localitatea bulgară Shumen, după ce a fost distins cu medalia de argint.

2 COMENTARII

  1. Felicitari acestor copii inteligenti si mai ales, harnici!!! Ce recompensa vor primi? Cei care dau cu piciorul in minge primesc foarte multi bani.

  2. Bravissimi! Minunați adolescenți, extraordinari profesori, familii demne de luat ca exemplu! Din fericire, există astfel de familii de oameni normali, care investesc afecțiune, timp, bani în educația și pregătirea copiilor lor. Spre deosebire de imbecilii care aleargă numai după distracții și bani aruncați pe căsoate, bijuterii, țoale scumpe, mașini de lux, în care – adesea – semn de la Dumnezeu! – destui fii și fiice de bani gata (de regulă niște neisprăviți care sunt fii unici ai unor troglodiți) își găsesc tragic sfârșitul. Ba, unii, cu adevărat mostruoși, la volanul unor bolizi pe care nu-i merită (nefiind cumpărați din munca lor) ucid oameni nevinovați. Primii sunt părinți admirabili, ceilalți sunt niște ratați. Suprema recompensă a elevilor vrednici și a părinților acestora este reușita în viață a tinerilor cu dragoste de carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.