S-au lansat colindele protestatarilor „Oh, ce veste minunată/ Jandarmii încep să bată”...

S-au lansat colindele protestatarilor „Oh, ce veste minunată/ Jandarmii încep să bată” şi „”Deschide ușa, creștine/ Chevron a venit la tine” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

protest rosia colinde 5

Activiștii din Timișoara au organizat, astăzi, un altfel de protest împotriva proiectului de la Roșia Montană și a exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de șist. De această dată, cei 50 de protestatari prezenți în fața Operei au venit pregătiți cu afișe cu mesaje speciale adresate politicienilor. „Ponta nu plagiază, el guvernează”, „Schimbarea în bine depinde de Moș Crăciun”, „Cianura nu e sare de bucătărie” sau „Politicienii nu merită pușcărie” sunt doar câteva dintre lozincile ironice care au stat scrise pe afișele manifestanților.

Dacă săptămâna trecută, activiștii de abia au reușit să strige de câteva ori în pauzele dintre colindele cântate pe scena de pe platoul din fața Operei, de această dată, protestatarii s-au gândit la o altă variantă. Aceștia s-au plimbat de două ori prin centrul Timișoarei cu afișele în mână și au cântat câteva colinde mai diferite. Astfel, timișorenii au putut asculta versuri ca „Oh, ce veste minunată/ Jandarmii încep să bată/ Azi au omorât/ Și a dispărut/ Toată libertatea” sau „Deschide ușa, creștine/ Chevron a venit la tine/ Chevron și RMGC/ Să polueze apele”. Nu au lipsit nici tradiționalele lozinci „Uniți salvăm Roșia Montană” și „Refuz, rezist gazelor de șist”.

Florin Arhire, unul dintre activiștii din Timișoara prezenți la protest, a explicat că acțiunea din această seară a fost una „mai creativă, am venit cu un antimesaj pentru că știm că creativitatea îi sperie pe politicieni”. Potrivit acestuia, în cel puțin patru localități din județul Timiș au fost interzise, până în acest moment, prin hotărâri de consiliu local, realizarea de prospecțiuni.


Este vorba despre Biled, Moșnița, Ghiroda și Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.