Şaisprezece morţi în China, inclusiv doi poliţişti, în urma unor violenţe în...

Şaisprezece morţi în China, inclusiv doi poliţişti, în urma unor violenţe în Xinjiang

0
DISTRIBUIȚI

Armed police officers patrol an ethnice Uighur area in Kashgar, in Xinjiang province

Şaisprezece persoane, inclusiv doi poliţişti, au fost ucise în cursul unei operaţiuni a forţelor de ordine efectuate în regiunea chineză Xinjiang, a anunţat astăzi presa oficială.  Poliţiştii, care au venit să aresteze suspecţi în regiunea Kashgar, au fost atacaţi ieri de către ”huligani” înarmaţi cu explozivi şi cuţite, a precizat site-ul Tianshannet, controlat de către autorităţile locale. Paisprezece dintre atacatori au fost ucişi prin împuşcare, a precizat site-ul, citat de Mediafax.

Regiunea autonomă Xinjiang este afectată frecvent de tulburări din cauza tensiunilor puternice dintre etnicii han, majoritari în China, şi uiguri, musulmani turcofoni.


Autorităţile acuză activiştii uiguri, în mod invariabil, de ”terorism”. Pe 28 octombrie, Beijingul a fost teatrul, potrivit poliţiei, unui atentat comis de către extremişti veniţi din Xinjiang.

Potrivit versiunii oficiale, trei uiguri, membri ai aceleiaşi familii, au comis, cu o maşină încărcată cu bidoane de benzină, un atac sinucigaş la intrarea în Oraşul Interzis, soldat cu alţi doi morţi şi aproximativ 40 de răniţi. Autorităţile şi-au sporit controlul asupra provinciei Xinjiang în urma acestui atac.

Foto: centralasiaonline.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.