„Salvaţi Copiii” sprijină micuţii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii au plecat...

„Salvaţi Copiii” sprijină micuţii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1842

Lipsa banilor îi determină pe tot mai mulţi părinţi să-şi lase copiii în grija rudelor şi pleacă la muncă în străinătate ca să le ofere un viitor mai bun. Pentru copii, separarea de părinţi reprezintă un moment dificil peste care reuşesc să treacă cu greu, mai ales dacă sunt abandonaţi  la vârste fragede.


Doar în judeţul Timiş, aproape 5.000 de prichindei au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, 970 dintre aceştia fiind în situaţia nefericită în care ambii părinţi sunt departe de ei.

Asociaţia „Salvaţi Copiii”, filiala Timiş, vine în sprijinul acestor copii de patru ani în cadrul Centrului „Creştem Împreună”, iar din această toamnă, s-a inaugurat un nou centru. Este vorba despre două săli de clasă aflate în incinta Şcolii Nr. 1 din Timişoara, în care cel puţin 70 de copii vor primi o masă de caldă, iar mai mulţi voluntari îi vor ajuta la teme, scopul principal al acestui centru fiind acela de a îmbunătăţi rezultatele şcolare ale micuţilor. Cristian Badea, unul dintre specialiştii care se va ocupa de prichindeii care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate, ne-a spus că în cadrul centrului nou deschis, aceştia stau trei ore pe zi. „De obicei, tatăl pleacă în străinătate, dar avem şi cazuri în care a plecat mama, sau ambii părinţi. Chiar avem 14 cazuri de copii care sunt îngrijiţi de fraâi pentru că părinţii au fost nevoiţi să plece dincolo. Separarea de părinţi are un impact foarte mare, scad notele, copiii nu mai sunt interesaţi de şcoală, fac mai multe absenţe”, explică Cristian Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.