Sculptorul timișorean Ștefan Călărășanu s-a stins din viață

Sculptorul timișorean Ștefan Călărășanu s-a stins din viață

3
DISTRIBUIȚI

stefan_calarasanu_oradetimis.ro

Purta pantofi din piele de struț și sculpta clopote cu semne numai de el înțelese. Odată a încălțat un pian (Pianul No.1270), și acesta se mai poate vedea în holul Filarmonicii. Artistul însă a pierdut lupta cu viața. Ștefan Călărășanu, unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani, autorul trofeului Festivalului Dramaturgiei Românești, s-a stins din viață aseară, la Timișoara.


Avea numai 66 de ani.

Ştefan Călărăşanu s-a născut în 9 martie 1947 la Turnu Severin și a absolvit în 1973 Facultatea de Arte din Timişoara. Cât a trăit, a uimit cu operele lui și și-a atras deopotrivă colecționari și o colecție de premii. În 1998 a câștigat Marele Premiu Național ”George Apostu”, distincție care poartă numele artistului în al cărui atelier a ucenicit. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A avut prima expoziție personală în 1982. În 2004 i s-a decernat Premiul pentru sculptură al UAP. Nu a câștigat însă lupta cu cancerul, care i-a intrat în viață de curând.

Operele lui populează cele mai frumoase orașe. la Timișoara avem în exterior două, Clopotul libertății și Compoziţie. La lugoj, alte două statui ale lui: Martir și Iisus Cristos. La Turnu Severin a ridicat Monumentul deținuților politici, Clopotul de piatră în Reșița, o Cruce în Cehia.

Foto: oradetimis.ro

 

 

3 COMENTARII

  1. DUMNEZEULE! TE ROG SA-l DUCI IN RAI ACOLO UNDE SE ZICE CA-! BINE ACOLO TREBUIE SA SE ODIHNEASCA PUTIN.CONDOLEANTE FAMILIEI SI PRIETENILOR!PUPA

    3/12/2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.