Şeful vămii Moraviţa din perioada monitorizată de DNA, Ştefan Prisecariu, audiat la...

Şeful vămii Moraviţa din perioada monitorizată de DNA, Ştefan Prisecariu, audiat la Curtea de Apel Timişoara. Vezi care investigator a fost acuzat de un martor că i-a momit cu bani

5
DISTRIBUIȚI

stamora 7 mic p

Curtea de Apel Timișoara a audiat, astăzi, în dosarul de corupție și contrabandă Moravița 1 mai mulți martori propuși în apărare de către inculpați. Polițista de frontieră Anca Răducan a declarat că în una din zile, în ianuarie 2011,  ” a intrat în tonetă investigatorul cu identitate reală Brebenoiu Andreea. Marincu Răzvăn era afară. Ne-a propus să ne dea o sumă de bani. Nu am întrebat-o de unde avea banii, nu ştiam de provenienţa lor şi am refuzat-o, spunându-i să ne lase în pace. Venea cu tot felul de scenarii ale ei. Într-o altă zi a venit să ne întrebe dacă să ia banii care i s-au oferit de Vamă, dar nu s-a întâmplat nimic care să justifice acest lucru. Nu am avut ce raporta şefilor ierarhici referitor la faptul că Brebenoiu ne-a oferit bani pentru că nu am văzut nicio sumă. Erau doar vorbe”. Cristian Sturza, şef de tură la Poliţia de Frontieră. a avut numai cuvinte la adresa lui Costinel Chiosa declarând despre acesta că „era un profesionist şi din această cauză a fost mult timp şef de grupă.


Probabil că s-a făcut un loc special ca să vină Vodă (investigatorul DGA, n.a.)”.

Vameşul Nicolae Ioana a declarat instanţei că nu l-a văzut niciodată pe Sorin Avram primind şpagă sau împărţind bani şi a susţinut că nu-şi aduce aminte ca Avram să-i fi povestit că investigatorul Nixici să-i fi propus să lase maşini cu ţigări să intre în ţară contra favoruri sexuale.

Tot în calitate de martor a fost audiat şi fostul şef al vămii Moraviţa în perioada monitorizată de DNA, Ştefan Prisecariu, care a fost propus tot de Sorin Avram. Despre Prisecariu inculpaţii din dosar discutau că opreşte prea mulţi bani, acesta fiind cel care ducea mai apoi sumele de bani către şeful de atunci al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, arădeanul Aurel MătiuţPrisecariu a declarat că nu ştie ca vreodată Avram să fi încălcat legea . „Dacă ar fi făcut ceva, ar fi venit cineva să spună. Eu îmi desfăşuram activitatea în birou, nu pe pistă. Îmi aduc aminte că Avram mi-a povestit odată că are probleme cu un poliţist de frontieră nou care dă drumul la maşini cu ţigări şi mi-a cerut să programez mai mulţi vameşi la control pe intrarea în ţară. Şi asta am şi făcut”. Procesul a fost întrerupt din cauza unei pene de curent.

 

5 COMENTARII

  1. Mare caracter Avram asta.Painea lui Dumnezeu se intelege din ce spun martorii astia(stefi si nicu 215). UN MARE HOT,un mare dobitoc de altfel.Maximul pedepsei pentru un asa specimen.

  2. Stefi nu putea sa ia nimic de la avram. Avram baga la gabi. Gabi inainta lu nasu. Stefi lua de la ceilalti. Apoi dadea la nasu. Nicu nu lua si nu dadea ca era ginere. Relu colecta de la detasatii lui aradeni. Va rog rescrieti povestea cu aceste date. Am fost acolo. Putin, dar am fost.

  3. vede ti ca avocatul staiculescu calin e sifonar si e pervers si e in legatura cu mafia din justitie si vinde si pe masa si tat-su mortii mami lui –

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.