Situație critică: sute de bolnavi de cancer din vest, puși pe drumuri...

Situație critică: sute de bolnavi de cancer din vest, puși pe drumuri după ce tomograful de la Municipal s-a stricat. De nu a fost încă reparat

1
DISTRIBUIȚI

 tomograf

Sute de bolnavi de cancer din vestul țării sau care suferă de alte afecțiuni sau traumatisme nu pot primi un diagnostic corect pentru că singurul computer tomograf de la Spitalul Municipal din Timișoara s-a defectat.


De o săptămână, medicii așteaptă o echipă de la o firmă de service care să repare echipamentul performant în valoare de 400.000 de euro, care s-a defectat pentru a doua oară de la achiziționarea acestuia la începutul anului 2011. În aceste condiții, pacienții care nu-și permit să plătească sute de lei pentru realizarea unui tomograf la un cabinet privat trebuie să aștepte până echipamentul va fi din nou funcțional.

Adriana Blăgniceanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal din Timișoara, ne-a spus că, în fiecare zi, zeci de pacienți erau supuși unor investigații complexe la computerul tomograf și speră ca cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni acesta să fie reparat. „Nu e vorba că nu sunt bani pentru repararea lui, dar necesită timp până vine echipa de la firma de service ca să schimbe piesa care s-a defectat. Până când tomograful va fi din nou funcțional, îi trimitem să facă tomografii doar pe pacienții de la urgențe, care au nevoie neapărat de o astfel de investigație, iar restul cazurilor le-am amânat”, ne-a precizat Adriana Blăgniceanu. Computerul tomograf a fost achiziționat de Primăria Timișoara. Din cauza suprasolicitării, anul trecut, tubul echipamentului s-a ars.

1 COMENTARIU

  1. Pai daca a fost achizitionat la inceputul anului 2013, cum s-a ars tubul anul trecut in 2012??? Ce interesanta e metoda asta de a face presa????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.