Solo Show, expoziția artistului pe care-l privești fără așteptări tradiționale

Solo Show, expoziția artistului pe care-l privești fără așteptări tradiționale

0
DISTRIBUIȚI

calina

Un Solo Show realizat de Ciprian Homorodean, unul dintre cei mai importanţi artişti români ai tinerei generaţii, va fi vernisat astăzi, ora 19.00, la galeria Calina, al cărei spaţiu este dedicat artei contemporane, expoziţia de afişe fiind recomandată de Pavilion & Bucharest Biennale. „Pentru a aprecia mai bine universul artistic al lui Ciprian Homorodean, trebuie să abandonezi aşteptările tradiţionale. Nu neapărat legate de artă dar, cu siguranţă de convenţiile sociale”, sunt de părere criticii de artă. Aceştia apreciază că artistul „nu a abandonat consideraţiile formale şi estetice, dar de multe ori alunecă în domenii adiacente profesiei sale, se apropie de graniţele care separă viaţa reală de artă”.


Subiectele alese provin atât dintr-o experienţă personală, cât şi dintr-o viziune „out-of-the-box” faţă de stereotipuri, lucrările sale sugerând că arta este doar un alt limbaj, o modalitate de a reda incoerenţa frumoasă şi poetică a societăţii umane din viaţa de zi cu zi. Arta lui Ciprian Homorodean nu este însă una contemplativă, ci sugerează un mod de acţiune, de construire a unor situaţii, artistul având convingerea că „lipsa acţiunii ne reduce la o  societate condamnată”.

Născut la Timişoara în 1982, oraş în care a absolvit şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Ciprian Homorodean trăieşte în prezent la Barcelona. A expus lucrări în expoziţii personale şi de grup atât în ţară cât şi în străinătate, printre cele mai importante fiind la Fundació Antoni Tàpies, Bucharest Biennale, Dublin Contemporary, CAC Riga, Artissima 18 Torino, Art Brussels, González y González Gallery Santiago de Chile, BPS22 Charleroi, Pavilion Bucureşti şi în numeroase alte spaţii şi galerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.