Sondajul lui Robu pe Facebook care s-a întors împotriva lui: timișorenii îl...

Sondajul lui Robu pe Facebook care s-a întors împotriva lui: timișorenii îl iau la rost pentru mizeria și haitele din gară. Ce le răspunde primarul

1
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2013-12-29 at 5.42.35 PM

Mizeria din Gara de Nord – cu o clădire semi-abandonată și o haită de câini care atacă oamenii care trec prin zonă – aceasta e marea problemă pentru care timișorenii îi cer soluții primarului. Tot ei atrag atenția că propunerea de modernizare a unui bulevard recent amenajat nu e oportună. Ba din contra, că e cazul ca proiectele să fie strategic gândite de specialiști.

Nicolae Robu a lansat, ieri, pe Facebook, un nou sondaj pe tema modernizării unui bulevard, timişorenii însă ridică problema principalei staţii CFR. Gara de Nord din Timișoara este cea mai mare din vestul țării și arată ca după război.  Clădirea a fost inaugurată în 1899 şi reconstruită în 1970. Acum e o mare de gunoaie, praf, excremente pe la colțuri, vânzători ambulanţi şi oameni ai străzii. Și de parcă mai lipsea ceva, pe acolo hălăduie și o haită de câini. Sâmbătă, maidanezii au atacat un bărbat de 49 de ani care trecea prin zonă, iar acesta a ajuns la spital în stare critică.

Screen Shot 2013-12-29 at 5.42.39 PM

”Ori nu vă interesează, ori nu mai sunteti vp în PNL”

Unul dintre internauții timișoreni care i-au scris primarului pe Facebook, Darius Dragomir, pune punctul pe „i” și cere soluție în cazul câinilor comunitari. Una concretă. ”Domnule Primar, chiar ajunge cu pudibonderia cu javrele.


Sunt peste tot. Nu mai poți alerga într-un parc că te asaltează, treci prin preajma șantierului de la Michelangelo – sunt zeci, ba apar și în zona centrală. Cât despre Gara de Nord, cineva tot trebuie să răspundă – arată ca o cloacă. Ori nu vă interesează, ori nu mai sunteți vp în PNL. Se adună o sumedenie de scuze penibile. (…) Există o groază de surse de finanțare și de măsuri – toată regionala mâncă banii degeaba și Gara Iosefin e doar un exemplu. Cu gara asta candidăm la Capitală Culturală, la capitală de regiune. Să fii primar de mare municipiu nu înseamnă doar să te ocupi de totalitatea drumarilor, măturătorilor, vatmanilor, polițailor etc, ci și să fii în stare să chemi un ministru la ordine, să faci presiuni să fie schimbat un șef de regională, un secretar de stat. Gara e o firmă ca oricare alta, dacă nu respectă niște norme i se retrage autorizația de funcționare”.

Ce spune primarul

Replica edilului-șef a venit imediat. “Am explicat de un milion de ori: Gara de Nord nu este în jurisdicţia Primăriei, ci a Ministerului Transporturilor şi nu se repară din cauza unui proces care se judecă de ani de zile la Tribunalul din Paris. Starea gării este o ruşine nu numai pt Timişoara, ci pentru România!”, notează primarul Nicolae Robu.  Cetățenii îi dau însă soluții: ”Dacă am un chioșc care pune viața și sănătatea oamenilor în pericol i se retrage autorizația de funcționare. Nu cred că ministerul și Guvernul ar mai rămâne insensibili dacă Primăria Timișoara ar retrage autorizația de funcționare a Gării”. ”Gara Timișoara e în Timișoara… și tu ești primarul Timișoarei de nu mă înșel… și partidul din care faci parte e la Guvernare… numai scuze penibile știi să dai… de 1 milion de ori cum zici… de fapt ce mă mir…?”, scrie alt timișorean, Costel Bută.

 Bulevardul Carol I (re)modernizat

Apoi discuțiile revin la proiectul de ”modernizare” a bulevardului Carol I, bulevard care în urmă cu numai câțiva ani a fost modernizat. ”Nu sunt planuri de dezvoltare ale orașului pe termen mediu și lung? Nu pe baza unor astfel de planuri ar trebui alese proiectele tot de către specialiști? La finalizarea unei lucrări nu tot specialiștii ar trebui să constate calitatea acesteia și să și răspundă? Dacă s-ar întâmpla așa, sigur nu ar mai apărea o rușine de trecere de pietoni care să dea într-un rondou și nici lucrări care blochează orașul cu lunile și la finalizarea lor calitatea este jalnică! S-a vorbit despre o parcare subterană în zona Continental, s-a vorbit despre scoaterea căii ferate dintr-o zonă în care nu mai are ce căuta/apropo de planurile de dezvoltare!”, i-a transmis primarului Anca Nistor.

 

 

1 COMENTARIU

  1. il doare pe orbu la banana. E mare iubitor de caini. ok. Eram sigur ca o sa spuna ca gara nu e treaba lui. Dar cainii de la cfr de pe SOSEA, ai cui treaba sunt? De la umt ? Padurea verde , dinamo, punctele cardinale etc.. ai cui treaba e?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.