Stancu Scumpea, care a sărit la bătaie cu toporul într-un scandal cu...

Stancu Scumpea, care a sărit la bătaie cu toporul într-un scandal cu un alt clan țigănesc, a fost trimis în judecată

1
DISTRIBUIȚI

stancu scumpea 1

Liderul clanului Scumpea a fost trimis în judecată pentru tentativa de omor calificat, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, în urma unui scandal între clanuri, în timpul căruia care s-a folosit inclusiv un topor, în 1 august.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, zilele trecute, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Stancu Scumpea. Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat că țiganul a fost cât pe ce să își omoare rivalul. ”În data de 1 august 2013 inculpatul i-a aplicat părţii vătămate S.I., pe fondul unui conflict mai vechi, o lovitură cu un topor în zona capului, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 30 de zile de îngrijiri medico-legale. În aceeaşi împrejurare, inculpatul a ameninţat partea vătămată S.F.M., plutonier în cadrul IJJ Timiş, în mod repetat cu toporul, provocând scandal public ca urmare a atitudini sale violente”, arată prim-procurorul Vasile Bâc.


Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului  Timiş.

Bătaia sângeroasă între două familii de țigani în centrul Timișoarei a avut loc în prima zi a lunii august, pe strada Braşov,  pe motiv de întâietate imobiliară. Incidentul s-a petrecut în faţa imobilelor cu numărul 9 şi 11, primul fiind cumpărat de ani buni de zile de  Stancu Scumpea. Scandalul a pornit în momentul în care o altă familie de țigani, din clanul Cârpaci, și-a cumpărat un apartament în imobilul cu numărul 11, încălcând legea nescrisă de a nu-i cere voie să-și cumpere casă pe aceeași stradă cu el. Clanul Scumpea i-a amenințat pe noii locatari că dacă vor îndrăzni să-și aducă bunuri în noua locuință nu va fi bine. Apoi, noii proprietari au venit cu câteva dulapuri împreună cu câțiva membri ai familiei. La un moment dat jandarmul care păzește consulatul Serbiei a observat agitație și în zonă a sosit un echipaj de la gruparea mobilă. În primă fază, jandarmii au reușit să calmeze spiritele, însă la un moment dat au apărut cu o mașină Stancu Scumpea și fiul acestuia, Mihai. Fără a sta prea mult la discuții, cei doi au scos dintr-un portbagaj un cutit și un topor, apoi i-au lovit pe doi dintre adversarii “imobiliari” direct în față. Cel înarmat cu toporul a încercat să-l lovească și pe unul dintre jandarmi, dar acesta a scos pistolul și a tras două focuri în aer. Victimele au fost transportate de urgență la Spitalul Județean Timișoara, cu răni multiple în zona feței, unul dintre ei fiind dus la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială, cu mai multe fracturi.

1 COMENTARIU

  1. prostule,intai informeazate si dupaia scrie,sau din cauza ochelarilor nu poti citi bine?partea vatamata S.I a cumparat primu un apartament in acea casa,el mai are o casa pe remus nr.1 de mult timp si locuiesc acolo asa ca cine dracu nu ia lasat sa se mute?au venit niste jandarmi care au luat MIII DE EURO sa minta,banii aia care ia luat de la CLANUL CARPACI CA SA MINTA IN INSTANTA SASI CUMPERE SICRIE SI LUMANARI DE EI,ASA SAI AJUTE DUMNEZEU DUPA ADEVARUL PE CARE LA ZIS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.