Stelian Tănase, numit de Parlament director general interimar al TVR: „După interimat,...

Stelian Tănase, numit de Parlament director general interimar al TVR: „După interimat, voi face restructurări foarte repede şi chirurgical în ierarhia TVR”

0
DISTRIBUIȚI

stelian-tanase-4

Stelian Tănase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului în funcţia de director general interimar al TVR. Numirea lui Stelian Tănase a fost aprobată cu 405 voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”. Tănase a declarat că, dacă va prelua conducerea TVR, după perioada de interimat, va face „foarte repede şi chirurgical” restructurări, concedieri şi reaşezări de poziţii în ierarhie, scrie Mediafax.

Votul a fost secret, pe buletine. Parlamentarii PDL s-au retras din sală înaintea votului. După vot, Stelian Tănase a refuzat să dea declaraţii presei. Interimatul lui Stelian Tănase la şefia SRTv, potrivit hotărârii Parlamentului, adoptată cu unanimitate de voturi, va dura până la numirea de către plenul celor două Camere a noului Consiliu de Administraţie şi a preşedintelui consiliului de administraţie al SRTv. În documentul citat se mai arată directorul general interimar va exercita atribuţiile prevăzute în articolele 28, 29 şi 30 din Legea 41-1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv.

Stelian Tănase a declarat astăzi, la Parlament, că, dacă va prelua conducerea TVR, după perioada de interimat, va face „foarte repede şi chirurgical” restructurări, concedieri şi reaşezări de poziţii în ierarhie. În timpul discuţiilor, senatorul PSD Gabriela Firea l-a întrebat pe Stelian Tănase dacă are intenţia ca, în perioada în care va fi director general interimar al TVR, să opereze „modificări în conducerea executivă a televiziunii publice”, în cazul în care va constata „anumite deficienţe” în activitatea celor care conduc televiziunea publică. Firea a spus că se referă „la producătorul general, la directorul de programe sau la director de ştiri”.

Stelian Tănase a spus că, pe perioada interimatului, are anumite restricţii, pe care nu le va mai avea însă dacă va deveni preşedinte-director general al TVR. „Şi eu, şi doamna Firea ştim la ce ne referim.


Problema este dacă atât timp cât sunt interimar pot să fac aceste restructurări, concedieri, reaşezări de poziţii în ierarie. Cu siguranţă, după interimat, le voi face şi foarte repede, şi chirurgical. Deja am destule informaţii că lucrurile nu merg cum trebuie acolo. Sunt nişte resurse care se scurg inexplicabil şi voi lua măsurile fără brutalitate. Dar trebuie luate, nu ai încotro, cu toată gentileţea, dar trebuie luate în interesul public”, a spus Stelian Tănase.

În prezent, Cristian Zgabercea este coordonatorul cu atribuţii de producător general în TVR, în timp ce Claudiu Lucaci este coordonator cu atribuţii de director ştiri, iar Irina Radu este coordonator cu atribuţii de director programe. Într-un alt context în timpul audierilor de la Comisiile de cultură ale Parlamentului, Stelian Tănase a spus că televiziunea publică este într-o situaţie foarte dificilă, însă nu crede că va fi necesară o restructurare radicală în TVR.

„Cred că este o situaţie în care trebuie luate anumite decizii strategice în ceea ce priveşte televiziunea publică pentru a putea fi salvată. S-au făcut paşi în acest sens şi nu cred că, dacă ajung la Televiziunea Română, trebuie să fac o revoluţie, o restructurare, o reformă, lucruri din acestea de natură radicală. Cred că trebuie tratată problema cu foarte multă prudenţă, cu realism şi mai ales cu transparenţă. Fără un sprijin foarte serios din partea dumneavoastră şi a altor instituţii, în principal Guvernul şi câteva ministere care sunt conectate cu problema televiziunii, nu se va putea face nimic”, le-a spus Stelian Tănase parlamentarilor.

Stelian Tănase – scriitor, politolog, scenarist, regizor şi realizator TV – a fost numit vineri, de plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv). Numirea lui Stelian Tănase la conducerea interimară a TVR a fost aprobată cu 405 voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”. Stelian Tănase a fost propus în această funcţie de PNL.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. Stelian Tănase a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), vineri, de Comisiile de cultură ale Parlamentului.

Stelian Tănase a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, cu unanimitate de voturi (25 de voturi). Stelian Tănase – scriitor, politolog, scenarist, regizor şi realizator TV – a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL. Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Foto: www.stelian-tanase.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.