Relația dintre Stoia și Robu, pe cale să se „facă bine”. Ce...

Relația dintre Stoia și Robu, pe cale să se „facă bine”. Ce rol a avut consiliera primarului Sanda Greblă în declanșarea scandalului UPDATE Noi precizări ale viceprimarului

0
DISTRIBUIȚI
robu grebla jpeg
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Aşa cum a promis în urmă cu două săptămâni, şeful PSD Timiş, Titu Bojin, s-a ţinut de cuvânt şi l-a adus pe viceprimarul Traian Stoia în faţa jurnaliştilor. Acesta din urmă a comentat „ relaţia pe care o avem de un an de zile, pe care eu o caracterizez ca fiind foarte corectă. Domnul Robu a manifestat după conflict o foarte mare preocupare de a comunca direct cu mine. Nu mai facem acele şedinţe la care participă şi consilierii dânsului şi orice problemă o am, pot discuta direct cu dânsul. Domnia sa a fost de acord cu mine la acea campanie de îndreptări de situaţii absolut ilegale, încercând, alături de mine, acest demers. Nu am crezut niciodată că domnul Robu va fi de acord să participe la această campanie. Dumnealuie este foarte interesat de ce s-a întâmplat în trecut în Timişoara. Azi am semnat primul material comun pe o succesiune vacantă – un proprietar care a trecut în nefiinţă, statul preia proprietatea respectivă şi după un număr însemnat de ani apar aşa numiţii revendicatori care se intitulează cu de la sine putere moştenitori. Avem 11 sau 12 lucări de acest gen în lucru”, a explicat Stoia.

Viceprimarul a dat mai apoi asigurări că relația cu Robu intră tot mai mult într-un rodaj de bun augur.


„Consider că relaţia mea cu domnul Robu este foarte, foarte corectă şi sunt convins că atât domnul Robu, cât şi eu suntem suficient de trecuţi prin viaţă ca să înţelegem că o construcţie politică dificilă cum a fost USL, căreia i s-a cântat prohodul după înfiinţare, nu poate să existe fără mici probleme. Comunicarea directă evita greşelile care apar atunci când se discută prin intermediari. În spiritul Crăciunului trebuie să aveţi încredere în ceea ce v-am spus”. Vă reamintim că Stoia şi Robu au fost părtaşii unui scandal monstru luna trecută atunci când edilul şef a anunţat că nu mai poate colabora cu viceprimarul Traian Stoia, acuzând că acesta nu îşi respecta sarcinile de serviciu. Stoia a confirmat faptul că una din nemulţumirile sale a fost faptul că sarcinile i se transmiteau prin terţi, spre exemplu, prin consiliera lui Robu Sanda Greblă.

UPDATE 1 Mult aşteptata retractare menită să repare daunele de imagine pe care viceprimarul Traian Stoia i le-ar fi produs edilului-şef Nicolae Robu, ca urmare a scandalului de acum o lună de zile dintre cei doi, a fost trimisă de viceprimar sub formă de comunicat de presă. Succint, Stoia spune că „având în vedere înţelegerea semnată de conducerea USL, se retractează eventualele expresii care pot aduce prejudicii de imagine părţilor”. Totodată, Stoia informează că, în urma reuniunii Biroul Permanent Judeţean al PSD, de astăzi, liderii PSD Timiş şi-au exprimat din nou susţinerea totală faţă de el considerându-se, în urma unei analize, că activitatea edilului a fost una foarte bună. Aşa cum declara şi la conferinţa de presă, Stoia spune că relaţia sa cu Robu este una bună şi că toată activitatea este concentrată pe bunul mers al oraşului şi al cetăţenilor Timişoarei. Vă reamintim că Stoia şi Robu au avut un conflict de circa o săptămână de zile, timp în care s-au războit atât în presa locală cât şi în cea centrală. Scandalul a pornit atunci când Robu a cerut ca PSD să îl schimbe pe Stoia din funcţie pe motiv că nu îşi respectă atribuţiunile de serviciu. Situaţia a fost lămurită în cadrul unei şedinţe a liderilor USL Timiş, Nicolae Robu – PNL şi Titu Bojin – PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.