Studenții de la Universitatea de Vest, premiu important la un prestigios concurs...

Studenții de la Universitatea de Vest, premiu important la un prestigios concurs științific

0
DISTRIBUIȚI

uvt

Doi studenți de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest au reușit o performanță remarcabilă. Oana Maria Ștefănescu și Alexandru Dan Șipoș au obținut premiul doi la un concurs științific internațional desfășurat de Centrul pentru Drepturile Omului de pe lângă Universitatea din Pretoria. Echipa de studenți din Timișoara a obținut medalia de argint în clasamentul general mondial, devansând echipe ale unor universități de prestigiu din țări precum Statele Unite, Brazilia, Australia sau Argentina.


Potrivit reprezentanților Universității de Vest, în faza finală au participat cele mai bune 15 echipe din cele cinci regiuni ale Organizației Națiunilor Unite.
Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, are doar cuvinte de laudă despre reușita celor doi studenți, dar și despre facultatea în care învață. “UVT își respectă blazonul și confirmă pozitia sa printre cele mai bune Universități din Europa și din lume. Face parte din strategia noastră să atragem cei mai buni studenți pe care să-i pregătim la nivel internațional și care să se poată măsura cu cei mai buni specialiști în domeniile în care studiază”, a spus Marilen Pirtea. Participările Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest la acest concurs au devenit o traditie: în anul 2011, o echipă de studenți a câștigat grupa regională Europa Centrală și de Est și a obținut locul patru în clasamentul general individual al pledanților, iar în anul 2012 s-a situat pe primul loc în clasamentul regiunii Europa Centrală și de Est, obținând locul nouă în clasamentul general mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.