Swoboda: Modificarea Codului Penal contravine valorilor UE. E un pas înapoi, „o...

Swoboda: Modificarea Codului Penal contravine valorilor UE. E un pas înapoi, „o decizie rea pentru ţară însăşi”

0
DISTRIBUIȚI

ue_steag

Liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda, a declarat, joi, la RFI, că modificarea Codului Penal „contravine valorilor UE”, este „un adevărat pas înapoi pentru ţară”, „o decizie rea pentru ţară însăşi” şi va împiedica aspiraţiile justificate ale României de aderare la spaţiul Schengen.

„Poziţia mea e foarte clară: legea de modificare a Codului Penal contravine valorilor Uniunii Europene, pentru că toţi trebuie să fie responsabili pentru acţiunile care nu ţin direct de mandatul lor, adică vorbitul în Parlament, votarea unor legi etc..


Sper că aceste modificări nu vor intra în vigoare. Este un adevărat pas înapoi pentru ţară şi va împiedica aspiraţiile justificate ale României în multe domenii, precum acordul Schengen”, a declarat Swoboda.

În privinţa modului în care au fost votate modificările în Camera Deputaţilor, liderul socialiştilor din PE susţine că Parlamentul României „s-a grăbit”.

„Am impresia că uneori politicile anticorupţie sunt folosite greşit, în scopuri politice. Dar consecinţa nu poate fi ca parlamentarii sau alte categorii vizate să nu poată da socoteală pentru corupţie”, a adăugat el.

Întrebat ce le recomandă social-democraţilor români, Hannes Swoboda a răspuns: „Partidul Social Democrat trebuie să spună foarte clar că acest gen de activităţi pripite şi negândite care contravin valorilor europene sunt inacceptabile”.

Liderul socialiştilor din PE şi-a exprimat convingerea că modificarea Codului Penal va influenţa negativ raportul MCV, „la fel cum va influenţa negativ imaginea României, nivelul potenţialelor investiţii”.

„Mi se pare o decizie foarte rea pentru ţară însăşi”, a mai spus Hannes Swoboda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.