Timişoara, oraşul unde se cântă doar în urma sondajelor de opinie

Timişoara, oraşul unde se cântă doar în urma sondajelor de opinie

4
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Chestia asta cu sondajele de opinie gen „cine vreţi să cânte în Centru“ e una cât se poate de imbecilă, dacă mă întrebaţi. Desigur, în cazul unor sondaje de opinie plătite de o anumită companie pentru a „sonda“ piaţa în privinţa unui produs sau atunci când vine vorba de intenţia de vot a unor cetăţeni (de exemplu), chestiile astea îşi au rolul lor. Dincolo de toate, sondajele de opinie făcute pe banii cuiva (neesenţial ai cui) sunt legale şi interesante, atâta timp cât cineva plăteşte pentru ele. Dar atunci când cei care se erijează în „edili ai oraşului“ îşi justifică incompetenţa pe spatele unor asemenea sondaje de opinie, e grav. Desigur, rămân pe tărâmul muzical al problemei, dar ideea e valabilă nu numai aici.

Bulibăşeala asta a început atunci când primarul Nicolae Robu ne-a anunţat prima dată că noi, timişorenii, o iubim pe Inna.


Nebunia a continuat şi anul trecut, când în urma unui sondaj de opinie a reieşit faptul că noi, timişorenii, suntem mari fani Smiley. Nu am nimic personal cu artiştii menţionaţi, nici măcar cu faptul că Smiley este, întâmplător, unul din artiştii favoriţi ai fiicei primarului. Mai apoi, noi, timişorenii, ne-am ales cu un festival de jazz, născut în „ciuda“ festivalului de la Gărâna. Ăsta s-a născut fără sondaj de opinie, de reţinut! La fel au fost deciziile de a nu finanţa festivaluri de tip TimRock şi aşa mai departe.

Pentru Revelion, avem un alt sondaj de opinie. „Cine aţi vrea să urce pe scenă“?. Pe scurt, tâmpeniile astea oficiale care ne sunt prezentate ca „sondaje de opinie“ nu au absolut nicio valoare. Reflectă pe deplin incompetenţa celor care ar trebui să îşi asume nişte acţiuni în acest domeniu. Desigur, şi foştii edili au avut deraieri în această privinţă. Ideea este că nu au adus Bajaga, Uriah Heep, Cris Norman sau Al Bano (ca să citez doar câteva nume) ascunzându-se în urma unor „sondaje“. Şi-au asumat alegerile, chiar dacă ele au fost în unele cazuri discutabile. Sondajele astea paravan nu pot ţine loc unei politici muzicale. Cu atâtea sondaje de opinie aiurea, riscăm să devenim un oraş în care nimic nu merge pe principii sănătoase. Totul merge după sondaj. Inclusiv concertele. Ireal, mon cher…

4 COMENTARII

  1. Depeche Mode, Faithless, Bon Jovi, Gorillaz … Sau mai modern: John Newman, Macklemore, Pharrell, Rihanna. Eu zic ca majoritatea suntem de acord!

  2. Argumentele ziaristului sunt solide. Încă n-am înțeles cum se fac aceste sondaje de opinie și cum se face că ajung să-și exprime opțiunile mai cu seamă păreriștii, nu oamenii cu opinii serioase, bazate pe o cultură solidă și având total devotament față de urbea cea mai complexă din țară. A avea în oraș muzicieni de talie mondială, în premieră sau mai frecvent ca până acum – foarte atașați de România și lipsiți de lăcomie – precum Angela Gheorghiu, Leontina Văduva, Gheorghe Zamfir, Al Bano, Toto Cutugno, Salvatore Adamo, Roberto Alagna (la Operă, Filarmonică, în aer liber) ar califica pozitiv Consiliul Local. Mai cu seamă că, în anii trecuți, au putut fi aplaudați artiști excepționali precum Josè Carreras, Shakira, spre a cita numai două nume de vastă notorietate, aparținând unor genuri muzicale radical diferite. Foarte mulți am fi fericiți să putem ovaționa cât mai mulți interpreți de elită formați în UVT sau afirmați în orașul nostru, în recitaluri de largă respirație. Mă gândesc la Aura Twarowska-Avram, Cornelia Oncioiu, Nicoleta Colceiar, Narcisa Brumar, Ramona Zaharia, Alexandru Moisiuc, Cristian Rudic, Cristian Ardelean, Octavian Vlaicu, Mihai Sâmbotean, Daniel Trăilă, Daniel Zah, dar lista este mult mai consistentă și ar trebui extinsă la instrumentiștii de elită. Ar interpreta muzică laică și muzică religioasă de mare valoare, spre deliciul spectatorilor avizați și spre a educa publicul încă în formare.

  3. Fratilor!
    i-ati ales! I-ati vrut! Neconditionat! Dupa prima deraiere, a fiecaruia dintre ei, trebuia sanctiune. La modul foarte serios. Daca ei vad lentoare si lipsa de reactie, fac ce pot….Timisoara greseste! Noi toti gresim! Pentru ca le dam voie! Ce folos o voce, doua, trei, acolo, mai altfel. MUltimea e multime. Si pe asta mizeaza ei. Uite si acum, cu trafic prin Unirii. Daca Timisoara asta s-ar respecta, asa dupa cum tot spune prin toata tara asta, pur si simplu soferii(TOTI) ar boicota ruta aleasa de Primarie. Nu ar trece unul pe acolo si nici nu ar parca. Si s-ar duce toti cu masinile in fata primariei si ar bloca tot. Dar pentru asta iti trebuie calitate umana si putere si minte si simt al ridicolului si curaj si sa vrei sa traiesti intr-un spatiu creat pentru tine si care sa te reprezinte. Vrea cineva asta? Are cineva curaj pentru asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.