Timişorenii s-au alăturat acţiunii ”Vrem spitale, nu catedrale!”. Vezi cu ce...

Timişorenii s-au alăturat acţiunii ”Vrem spitale, nu catedrale!”. Vezi cu ce mesaje s-au fotografiat

25
DISTRIBUIȚI

protest laic 1

Timișorenii au început să protesteze la inițiativa Asociației Secular-Umaniste din România (ASUR) care a promovat ziua de azi drept zi de acțiune laică. ”Vrem spitale, nu catedrale! – Zi de acţiune laică” – este titlul cu care a fost lansat apelul la protest, pe rețelele de socializare.

Acțiunea are loc în semn de protest față de îmbogățirea bisericii, spun organizatorii, care reclamă faptul că  la ultima ședință de guvern Biserica Ortodoxă Română (BOR) a primit 10 milioane de lei, în plus față de cele 20 de milioane deja alocate deja pe 11 decembrie.


De asemenea, pe 18 decembrie, BOR a primit în administrare printr-o ordonanță de urgență, Complexul hotelier ”Bradul” din Covasna ((hotel, restaurant, bază de tratament, teren de sport, parc amenajat, izvor de ape minerale, împreună cu 2,3 hectare de teren). În aceeași perioadă, Patriarhul Daniel a transmis scrisori autorităților locale, pentru a sprijini cu sume precise construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Numai în județul Timiș s-au solicitat 300.000 de lei.

Steve Kovacs, 33, de ani, membru ASUR, liber antreprenor,  a ales să își prezinte mesajul pro-laicitate în fața șediului Finanțelor Publice din Piața 700. ” Vreau să transmit un mesaj reprezentanților noștri politicieni și celorlalți de a înceta finanțarea cultelor și propun inclusiv naționalizari averilor Bisericii Ortodoxe Române”, ne-a spus tânărul. Pentru manifestația de azi și-a pregătit mai multe pancarte, una  indicând număru de școli construite în România, și cel al bisericilor, în viitor. ”2030 – 0 școli, 19.160 biserici. Până când?” – se arată pe pancarta cu care Kovacs cere naționalizarea BOR.

Toată ziua de duminică, 29 decembrie, protestatarii sunt invitați să se fotografieze în faţa diferitelor instituţii publice din România  sau în faţa locuinţelor lor, afişând panouri cu mesaje pro-laicitate, iar apoi să posteze fotografiile pe reţelele de socializare.

 

 

25 COMENTARII

  1. in primul rind trebuie inpuscat acel idiot ce conduce Biserica Ortodoxa,apoi ceilalti popi care fac avere din bani pe care oamenii ii lasa in cutia milei,iar acest lucru ar trebui interzis prin lege a se mai da bani in aceea cutie a hotiei,apoi ar trebui sa se interzica a mai lua bani la inmormintari sau botezurii ori nuntii,de unde satanele in haine bisericesti fac averii uriase,iar oamenii mor de foame,sau cel mai bine toate bisericile noi construite trebuiesc darimate de oamenii!!!numai ca artunci ar fii banii aruncati in vint!!!!

  2. statul roman se confunda cu biserica (Scriu cu litere mici deoarece au aceeasi importanta) , vrei nu vrei , esti crestin , votezi , cotizezi , altfel , cine nu e cu noi e contra noastra , si , iar ne intoarcem la vreamea inchizitiei , sau mai nou , a comunismului …
    Educatia , cultura niciodata nu au mers bine cu manipularea maselor…

  3. Daca la o sărbătoare credincioasa. Cum ar fi Peștele bani de ka aceste biserici ar fi strânsi pentru a se face cateva spiraled atunci asta fi ok nu sa ii vezi pe acesti Bulangii care isi iau masini si merg in vacante isi fac averi colosale pe spatele credinciosilor.este ridicol is prostesc sa ke mai dai bani la libidinosi astia Homosexuali

  4. sunt botezat,crescut in credinta,cu frica de D-zeu,cu respect fata de biserica,si fata de credinta ortodoxa.Mai tin cate un post, de Craciun ,de Pasti si cred ca este bine sa ne rugam si sa avem frica de D-zeu,pt.a nu trai in pacat si desfranare.NU inteleg insa un lucru,si de asta nu prea am incredere in popi,daca religia iti impune sa respecti calendarul bisericesc,cu tot ce scrie in el,de ce popii nu il respecta???!!! Nu i-am supravegheat,insa ma intreb si eu,cum poate ajunge un popa la 120-150 kg daca tine toate posturile de peste an???!!! Sau ei se folosesc doar de biserica,unii,pt.a trai bine???

  5. BOR face exact ce Biblia spune sa nu se faca .Opulenta,inavutire prin orice mijloace ,minciuna ,samd. din cate stiu Biblia nu spune nimic despre asa zisele moaste ,in Romania pe zi ce trece apar tot soiul de moaste si desigur milioane de prosti care se duc sa le linga.Totul este o afacere ,nimic nu are legatura cu credinta in DUMNEZEU.Politicienii ,,apreciaza” biserica dandu-le bani ,stiind ca rasplata se va intoarce la proxima alegerilor .Vedeti? acuma inainte de alegerile europarlamentare ,acest BOR forteaza ,,mana” primarilor si le cere bani pentru opulenta Biserica a neamului .De spitale politicienii nu pot profita deoarece intr-un spital intri viu si iesi in ,,pardesiu de lemn”.am mai scris ca spitalele arata ca-n 1947 marea majoritate ,in plus personalul medical ,mare parte din ei sunt fie habarnisti ,fie spagari ,fie dezinteresati .Intrati in spitale si uitati-va deasupra tablourilor ,dulapurilor ,pe jos ,la paturi si va veti da seama ca matura,carpa ,apa sau detergentul nu au ajuns in locurile alea de ani de zile.Spitalele in marea lor majoritate sunt lagare de exterminare,nu au nicio legatura cu un act medical responsabil ,venit in sprijinul bolnavului .

  6. Este o actiune halucinanta. Ce treaba are biserica (oricare ar fi ea) cu spitalele. Nu sunt entitati opozabile. Protestul ar trebui sa fie adresat guvernului si alesilor, care iau decizii dupa bunul lor plac, uitand ca ar trebui sa fie niste umili servitori si reprezentanti ai celor ce i-au delegat/votat.

  7. de 300 00 lei eu cred ca se poate construe un spital de copii frumos si decent si sa nu mai fie ala din 700 care esti in cladirea tiganilor.deci in badea cartan pe str bader,s-au construit acolo in curtea bisericii vreo 3 cladiri ca ra arata ca niste vile de lux..si eu am fst crescut cu credinta in Dumnezeu si cu frica de Dumnezeu..dar cnd vezi la tv calugari la manastire ca si-o trag intre ei,ii clar ca acolo se duc toti boschetarii de pe str care nu au unde dormii si gasesc un loc acolo ca sa se imbogateasca si sa se plimbe cu masini de lux.cel mai bun exemplu este cand au fst fotbalistii de la dynamo la manastire sa se spovedeasca si a doua zi l-au dat pe stareztu ala la stiri ca a fts prin s in pat cu un baiat …pai astia sunt preoti ma..spitalele arata ca vai de mama lor.paturile sunt mai bune la puscarie decat la judetean sau la clinici sau la spitalul cfr

  8. ANAF-ule, verifica te rog daca preotii astia dau chitantza pntru banii primiti, cat strang in fiecare zi si unde sunt depusi acesti bani! Pariu ca vei avea surprize, adica ca niciun preot nu-i poate justifica? ETC., biserica romana este o hoatza, de ani de zile, mi pare rau, BOR, dar asemenea reprezentanti ai Domnului ai, niste hoti!

  9. in completarea timisorenilor mei, adaug:vrem spitale, gradinti, crese, azile de batrani corspunzator dotate si cu personal suficient, cu un buget rezonabile, astfel incat sa permita un trai decent perintilor, bunicilor nostri care populeaza aceste institutii………….. si tu vei ajunge acolo, la un moment dat, cand vei fi o povara pe umerii copiilor tai, nu exclude asta, caci astea-s timpurile, da? Deci, prioritatile stiti care sunt: copii, batranii, bolnavii, etc! Ok, Spitalul de copii Louis Turcanu, nu intra in calcul caci este unul modern……… si-i multzumesc sponsorului (nu stiu cine a fost, dar respect maxim………) Etc., voi reveni……….

  10. bravo voua si rusine mie!!!…..ma alatur si eu protestului vostru……………stiu numai sa adune ,nu au dat niciodata nimanui nimic!!!!!……chiar si atunci cind au fost inundatii sau cutremure!!!….

  11. Dintre cei care au comentat aici despre biserica,cati cunosc rolul bisericii de-a lungul timpului in dezvoltarea limbii romane.Biserica a infiintat primele scoli si spitale.Mai bine v-ati documenta inainte,si ar fi bine sa nu mai comentati atat despre preotii mai priviti si la cei de alte confesiuni (neoprotestanti,de exemplu)si vedeti ca acolo fiecare o parte din venit,o da bisericii, lunar.De ei nu se leaga nimeni numai de biserica ortodoxa.Nu sunt preot,dar sunt crestin-ortodox si ar fi bine sa vedeti si cazuri unde preotii ortodoxi care desi au un venit mic ajuta multi oameni sarmani.

  12. Pai e simplu.Profitam de singurul lucru care le-a mai ramas romaniilor”credinta” si o transformam in reteta perfecta de manipulare si indobitocire prin care sa ne realizam scopuriile marsave si parsive care numai celui de sus nu servesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.