TUPEU Judecătorul Tripa a cerut bani ca să rezolve o sentință într-un...

TUPEU Judecătorul Tripa a cerut bani ca să rezolve o sentință într-un dosar „trântit” inițial chiar de el UPDATE Decizia Curţii de Apel Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

aurel tripa judecator 1

Judecătorul Aurel Tripa, cel care ieri a fost prins în flagrant de DNA în fața Judecătoriei Ineu primind bani și un telefon mobil de la un cumpărător de influență, este prezentat astăzi Curții de Apel Timișoara, DNA solicitând arestarea acestuia. Ancheta procurorilor anticorupție a scos la iveală tupeul fără margini al magistratului – acesta a cerut bani promițând că va interveni la Tribunalul Arad pentru o soluție într-un dosar în care el a fost cel care a dat o sentință „strâmbă”.


Magistratul a judecat o cerere prin care proprietarul unei parcele a solicitat să i se atribuie și o altă bucată de pământ, însă Tripa a greșit parcelele, prin sentința dată hotărând asupra unei porțiuni de pământ aflată mai departe. Când cei care au câștigat procesul și-au dat seama că nu pot face nimic cu sentința, judecătorul a întocmit un act susținând că a fost vorba de o eroare materială. Iar vecinii celor care au deschis acțiunea în instanță s-au trezit fără pământ. Păgubiții s-au dus la judecător, pe care-l cunoșteau, și l-au întrebat cum a putut să dea o astfel de sentință, Tripa afirmând că dacă ar fi știut despre cine e vorba, nu s-ar fi pronunțat așa cum a făcut. Judecătorul s-a oferit să-i ajute promițând că va pune o vorbă bună la Tribunalul Arad, unde se judeca recursul împotriva hotărârii sale. În schimb, a solicitat inițial 1.000 de lei, iar ulterior și-a mărit pretențiile.

UPDATE Judecătorul Aurel Tripa a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.