Vameșul din lotul Moravița, care vroia să-și ia elicopter să vină la...

Vameșul din lotul Moravița, care vroia să-și ia elicopter să vină la lucru, găsit de ANI cu avere nejustificată

2
DISTRIBUIȚI

vama

Agenția Națională de integritate a anunțat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă că a descoperit nereguli în privința averii vameșului Ștefan Milan Gubic, unul dintre inculpații din lotul Moravița, devenit celebru pentru că plănuia să-și ia elicopter pentru a veni din județul Arad la lucru în vama de la granița cu Serbia. Gubic a fost unul dintre cei doi vameşi care au dispărut chiar înainte de a se declanşa operaţiunile din vămi, acesta lăudându-se, conform înregistrărilor făcute de investigatorul sub acoperire, cu conexiunile sale pe care le avea atât în Autoritatea Naţională a Vămilor, cât şi în IGPF.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 351.018,8 Lei (aprox.


96.338,78 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Gubic Ștefan-Milan, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice în cadrul Direcției Regionale Operațiuni Vamale Timișoara – Biroul Vamal Moravița.În perioada  01 noiembrie 2000 – 31 decembrie 2010, Gubic Ștefan-Milan a realizat, împreună cu familia, venituri salariale în cuantum de 298.419 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 649.437,80 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 351.018,8 Lei (aprox. 96.338,78  Euro)”, se arată în comunicatul ANI. Gubic nu a transmis niciun punct de vedere către ANI în momentul în care a fost anunţat că este investigat.  Instituţia a  dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timișoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către vameş.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.