Vier Pfoten, mesaj alarmant după adoptarea legii ce permite eutanasierea maidanezilor: „Undă...

Vier Pfoten, mesaj alarmant după adoptarea legii ce permite eutanasierea maidanezilor: „Undă verde uciderii în masă a mii de animale”

6
DISTRIBUIȚI

caine ud

Legea uciderii în masă a câinilor fără stăpân, implementată de un set de norme controversate, a devenit, ieri, realitate, după ce Guvernul României a aprobat normele metodologice de aplicare a legii de gestionare a câinilor fără stăpân. ”Aceste norme dau undă verde uciderii în masă a sute de mii de animale chiar înainte de Crăciun. Decizia Executivului este o gravă eroare, care va perpetua problema câinilor fără stăpân. Normele de aplicare încalcă legi deja existente, descurajează adopțiile, nu respectă principiul transparenței și sunt menite să dea naștere unor abuzuri la adresa cetățenilor care dețin câini sau care vor dori să adopte”, atrag atenția reprezentanții Vier Pfoten.

Organizația pentru protecția animalelor atrage atenția că din lege au dispărut prevederi importante, precum obligația serviciilor din cadrul primăriilor de a captura cu prioritate câinii agresivi, câinii nesterilizați sau pe cei care formează haite.


”Capturarea câinilor ”la grămadă” nu va face decât să blocheze adăposturile publice cu pui, câini bătrâni sau câini sterilizați, în timp ce restul se vor înmulți în continuare”, mai spun cei de la Vier Pfoten.

Alte prevederi descurajează adopțiile. Normele în sine încalcă însăși legea pe care trebuie să o implementeze. O obligație care va afecta toți stăpânii de patrupede prevede că ”deținătorii de câini sunt obligați ca, la ieșirea cu aceștia în spațiile publice, să aibă asupra lor carnetul de sănătate al acestora”. În caz contrar, amenda este uriașă – între 2.000 și 5.000 de lei – de cel puțin 10 ori mai mare decât amenda pentru neprezentarea permisului de conducere.

6 COMENTARII

 1. Sint dezolat ca trebuie sa va spun, dar voi cei de la „Drei Pfoten” incepeti sa fiti obositori cu insistentele voastre. Slava Domnului ca normele in sfirsit au aparut, caci fara ele legea era inoperanda, iar padocurile supraaglomerate…

 2. Sunt dezolata ca exista bipezi ca tine Sorin Ardelean, problema ta e pur tehnica sa fie legea operanta si sa se elibereze adaposturile, nu conteaza cum, chiar si prin crima, unde ar fi problema?
  Nici nu ma astept sa ai virtuti precum compasiunea.
  Sa ai sarbatori fericite si fiecare imbucatura sa aibe mirosul sangelui fiecarui caine ucis si daca nu esti fericit sa nu te intrebi de ce, aici intervine justitia divina.

 3. Cum e sa te uiti in ochii unui caine si sa-i spui :” gata acum trebuie sa te omor, ca ma deranjezi”.
  Si ei simt durerea fizica si psihica, chiar si in Tratatul de la Lisabona ar.13 se spune ca ” cainiii sunt fiinte sensibile care resimt durerea…………”

 4. MIZA „Legii lui ionut”, a fost tocmai initierea unei legi care sa permita sacrificarea nationala a cainilor strazii, cazul in sine e o facatura.
  Pe cand o lege impotriva copiilor strazii, a batranilor strazii…?

 5. Liv, o sa te mire, sa stii ca am puseuri serioase de compasiune, dar nu fata de haitele de ciini ai strazi, ci fata de victimele lor. Presupun c-ai aflat de cel mai recent caz de atac al ciinilor vagabonzi, ieri 14.12.2013 la Mamaia o turcoaica muscata de 4-5 ciini… De abia au reusit citiva taximetristi s-o scape din coltii bestiilor. Victima n-a simtit durere in multiplele plagi muscate cu care s-a prezentat la urgenta ? Spuneau taximetristii ca unul dintre ciini pur si simplu se agatase cu dintii de coapsa victimei si nu-i mai dadea drumul nicicum.
  Voi nu intelegeti faptul ca viata unui ciine are valoare maxima numai si numai daca acesta se afla in preajma si sub supravegherea omului, a stapinului sau. Indepartarea de om il degradeaza din statutul de animal ingrijit, protejat, ducind-l in cel de animal salbatic care potential poate face (si faptic face) rau omului, asa incit omul este dator sa-si apare prin orice mijloace lumea pe care si-a construit-o si in care e stapin.
  Sa te intreb si eu: cum e sa te uiti in ochii familiei indoliate a japonezului care a fost omorit de ciini in Capitala linga Palatul Victoria ? Mie ca timisorean mi-a crapat obrazul de rusine cind am aflat de la fostul ambasador al Japoniei in Romania (ne-a privit pe toti in ochi), faptul ca cetateanul in discutie era directorul unei companii japoneze de rulmenti care venise sa investeasca in compania de profil de la Alexandria… Nu stiu daca tu intelegi lucrurile astea, asemenea evenimente sint lovituri dureroase in imaginea si respectabilitatea tarii, mult mai mult decit eliminarea ciinilor vagabonzi prin norme mai mult sau mai putin discutabile. Iar eu prefer sa stiu ca tara mea furnizeaza unui investitor un mediu civilizat, lipsit de accente medievale cu ciini care trag de tine pe strada sa te rupa, nu alta.
  Stiai ca in China se serveste in restaurante si carne de ciine ? Scrie in fata restaurantului: „avem carne proaspata de ciine”. Te revolta ? De ce ? E vorba doar despre diferente culturale, nimic mai mult. Pina una alta China e tara cu o civilizatie de 6000 de ani, sint singurul popor de pe planeta care isi poate citi scrierile cu vechimi de 4000-5000 de ani, au o economie care a ajuns sa rivalizeze cu cea a SUA, zilele astea au reusit sa trimita o sonda spatiala pe Luna, comparativ cu Lumea Occidentala sint mult mai atenti cu popoarele sarace ale planetei (vezi medicamentele ieftine contra HIV pe care le-au oferit multor tari africane macinate de acest flagel dureros), etc. Si care e problema ca nu sint semnatari ai Tratatului de la Lisabona ?
  Si nu ma du catre discutii din zona Justitiei Divine, ptr ca vii in zona mea predilecta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.