Viitoarele talente muzicale ale Timişoarei, aplaudate la scenă deschisă în cadrul concertului...

Viitoarele talente muzicale ale Timişoarei, aplaudate la scenă deschisă în cadrul concertului CRUD FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1233477899">

crud (13) [1024x768]

Iniţiativa de consolidare a comunităţii muzicale locale realizată de Made in TM a inclus un inedit concert desfăşurat în weekend la clubul Daos, unde pe scenă au urcat cinci trupe de liceeni din oraş. După ce prezentatorul evenimentului, Romulus Şoimu, a remarcat pe bună dreptate, la începutul concertului CRUD, faptul că „acum douăzeci de ani ne-am fi dorit să avem parte de o asemenea iniţiativă“, evenimentul a debutat cu recitalul celor de la Choarda Liberă, un grup de chitară de la Liceul Waldorf, care îi include pe Alexandra Peica, Alex Nicolici, Alma Diaconu, George Budur, Essy Demeter, Iza Sărăţeanu, Flavius Ţepeluş, Mia Pencov, Rareş Ivan, Sonia Budriţan, Teodora Nicoca şi Tobiasz Trif. Cu emoţiile de rigoare, copiii au avut parte de aplauzele furtunoase ale celor prezenţi. „Proiectul acesta s-a născut acum două săptămâni, eu făceam chitară cu ei la şcoală de ceva vreme. Ne întâlnim în fiecare vineri. M-aş bucura să existe tot mai mulţi copiii care să înveţe să cânte la instrumente muzicale. Cred că e vorba aici şi de părinţi, de cei care stau toată ziua la lucru şi care ar trebui să îi îndrume pe cei mici spre activităţi creative. Vreau să cred că vom merge mai departe, dar depinde de copii“, ne-a declarat Vlad Trif, coordonatorul acestui proiect. Mai apoi, pe scena manifestării au intrat Eventual, o trupă de hard – rock formată din David Meda, David Craioveanu, Narcis Adrian şi Casiean Gabriel. O altă trupă care a avut parte de aplauze a fost The Travellers, formată în decembrie anul trecut, care a abordat un classic – rock. Richard Zuberecz, Calanon Ash, Max Zicov, George Nicodim şi Răzvan Albu pregătesc deja într-un studio din oraş primul lor E.P.. Printre trupele care au urcat pe scenă s-a numărat şi A.L.L. Friends Band, care pe lângă preluări au abordat şi o compoziţie proprie numită „Doar cu tine“. Adam Suma, Luca Dragu, Lukas Kohl şi Paul Mihalcea sunt elevi la Liceul Lenau şi abordează classic – rock. O altă trupă care a colorat sonor această seară deosebită a fost School Of Rock cu elevi de la Şcoala Generală din Şag, formată din Alexandra Faur, Claudiu Erdei, Iasmina Buda, Romina Faur şi Cristian Nicolici. „Acum cinci ani toţi copiii din trupă au vrut să se apuce de chitară. Profesorul nostru avea mai multe instrumente electronice şi după vreo doi ani de studiat chitara ne-a întrebat dacă vrem să învăţăm şi alt instrument“, spun membrii trupei, coordonaţi de Alexandru Faur.

Finalul evenimentului a programat un recital – surpriză cu membrii trupei Blazzaj. „A ieşit foarte bine, am fost impresionaţi de unele prestaţii ale copiilor. Am reuşit să dovedim că sunt trupe tinere în Timişoara şi că există un viitor dacă îl gestionezi corect, îţi pasă de ceea ce se întâmplă în comunitate şpi cineva te recompensează cumva pe tine ca artist aşa încât să nu îţi pierzi curajul“, ne-a declarat Dudu, din partea Made in TM, iniţiatorii acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.