50.000 de oameni manifestează la Kiev împotriva agresării unui lider al opoziţiei,...

50.000 de oameni manifestează la Kiev împotriva agresării unui lider al opoziţiei, Iuri Luţenko

0
DISTRIBUIȚI

ucraina miting

Aproximativ 50.000 de oameni s-au adunat duminică în centrul Kievului pentru a protesta faţă de agresiunea care l-a vizat pe unul dintre liderii opoziţiei, fostul ministru de Interne Iuri Luţenko.

Iuri Luţenko, în vârstă de 49 de ani, fost ministru de Interne şi unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, a fost internat sâmbătă în stare gravă după ce a fost bătut în cursul unor confruntări între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine, la Kiev. Zeci de manifestanţi se adunaseră vineri seară în faţa unui tribunal care i-a condamnat la câte şase ani de închisoare pe trei bărbaţi acuzaţi că au vrut să arunce în aer, în 2011, o statuie a lui Lenin.


Televiziunea publică ucraineană a difuzat imagini cu mai multe persoane transportate pe targă după intervenţia forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care atacaseră cu pietre.

Soţia lui Luţenko a declarat că acesta are traumatisme craniene după ce a fost bătut de forţele de ordine. Luţenko a fost scos duminică de la terapie intensivă, rămânând internat.Luţenko, în vârstă de 49 de ani, membru al fostului Cabinet prooccidental condus de Iulia Timoşenko, a fost în detenţie aproape trei ani, fiind eliberat la presiunile Uniunii Europene. Începând din noiembrie, în Ucraina au loc proteste masive faţă de refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Luţenko, în vârstă de 49 de ani, membru al fostului Cabinet prooccidental condus de Iulia Timoşenko, a fost în detenţie aproape trei ani, fiind eliberat la presiunile Uniunii Europene. Începând din noiembrie, în Ucraina au loc proteste masive faţă de refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

sursa foto rt.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.