Ansamblul timişorean Thy Veils a lansat lucrarea video Nest Choir

Ansamblul timişorean Thy Veils a lansat lucrarea video Nest Choir

1
DISTRIBUIȚI

thyveils

Descrisă ca fiind o „explorare spectrală a munţilor Apuseni”, lucrarea video Nest Choir este noua producţie semnată Thy Veils ce acompaniază piesa cu acelaşi nume de pe proaspătul album „Lumine”. „Nest Choir” sporeşte colecţia de video art Thy Veils, mai multe asemenea producţii putând fi urmărite online pe canalul oficial YouTube al ansamblului timişorean. Aceste lucrări sunt produse în „high-definition” pentru a forma partea vizuală în concertele Thy Veils, iar o parte din ele sunt puse online la dispoziţia doritorilor şi în afara contextului live.

„Nest Choir” este o lucrare de video art produsă de Daniel Dorobanţu, artist multimedia din Timişoara, a cărui artă vizuală este prezentă în colecţia permanentă din Ars Electronica Center Linz, probabil cel mai important centru de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate. Piesa „Nest Choir” a fost lansată odată cu albumul „Lumine” în urmă cu două luni.

Albumul este un univers ca o lume de basm, asemeni povestirilor aventuroase şi mistice ale protagoniştilor, şi cuprinde opt piese structurate într-o ordine conceptuală.


Cu un titlu inspirat din călătoria lui Hyperion, „Lumine” este cel de-al şaselea album de studio semnat Thy Veils. Această muzică este menită să invite ascultătorul la introspecţie. Bineînţeles, fiecare poate să obţină în cele din urmă alte înţelesuri, faţă de cei care au creat propriu-zis muzica. „Lumine” este un album produs de Daniel Dorobanțu împreună cu Manuela Marchiş (voce), Petre Ionuţescu (flaut, trompetă), Vlad Sturdza (chitară), Alexandru Hegyesi (dulcimer), Octavian Scurtu (ritmuri, efecte de sunet), Ana Telea (chitară), Radu Pieloiu (tobe şi percuţii), Ionuţ Dorobanţu (chitară), Attila Lukinich (mixaj şi mastering), Ciprian Costache (chitară) şi Dan Griober (mixaj și producție).

Fondat ca şi proiect de studio în 1995 de către Daniel Dorobanţu, Thy Veils devine nume pionier în muzica de ambient din România. Până în 2008 sunt produse patru albume de studio, un disc DVD cu eseuri video-ambient non-narative, colaborări cu alţi artişti, precum şi muzică pentru film. În 2008, după o călătorie în Noua Zeelandă, Daniel Dorobanţu produce o schimbare în modul de lucru, abandonând compoziţia în favoarea improvizaţiei şi transformă Thy Veils din proiect de studio în ansamblu. Anul 2010 începe cu un nou disc Thy Veils, îmbibat de spiritul nipon, trădând grija pentru detaliu, rafinarea inspiraţiei şi-un tușeu lesne explicabil prin experienţele avute de Daniel cu un an înainte, la Kyoto. Daniel semnează muzica pentru dans contemporan în colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), colaborare ce este semnalată în New York Times, iar The Guardian este o altă cunoscută publicaţie ce va atrage atenţia publicului larg asupra numelui Thy Veils.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.