Anunțul-surpriză al viceprimarului Dan Diaconu legat de acuzațiile lui Grindeanu pe tema...

Anunțul-surpriză al viceprimarului Dan Diaconu legat de acuzațiile lui Grindeanu pe tema finanțării pierdute pentru spitalul de copii UPDATE Reacția deputatului PSD

5
DISTRIBUIȚI

dan diaconu 03

Viceprimarul Dan Diaconu a ieşit astăzi în faţa presei pentru a oferi detalii legate de construcţia corpului B de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Ieri, iniţiatorul proiectului, deputatul PSD Sorin Grindeanu, spunea că autorităţile locale şi-au bătut joc de sprijinul de la Guvern primit anul trecut, pentru acest proiect. Astăzi, Diaconu a venit cu o afirmaţie bombă. Acesta a spus că, în urma informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii, nici dacă lucrările ar fi fost începute anul trecut cele cinci milioane de lei de la Guvern nu ar fi putut fi folosite. „În cursul zilei de miercuri au fost deschise ofertele pentru licitaţia de execuţie a acestui corp, valoarea estimată pentru plus 47, 462.000 de lei. Au fost depuse oferte din partea a 11 firme, termenul de execuţie este de 24 de luni. Vom avea nevoie de 30 – 45 de zile pentru evaluarea criteriilor de calificare pe de o parte, dar şi a documentaţiei tehnice aferente spitalului de copii, astfel, într-o lună şi jumătate să putem să intrăm în faza finală a licitaţiei cu preţul cel mai scăzut.


Se află într-un cadru normal de execuţie a proiectului. Dacă anul trecut în decembrie a pornit proiectarea acestui spital, orice altă constrcuţie edilitară decurge mai uşor, dar aici spitalul presupune proiectare în colaborare cu medicii şefi de secţie, împreună cu experţi, avizare de un număr mai mare de instituţii, inclusiv DSP, ca atare aceste formalităţi sunt extrem de importante pentru reuşita unui astfel de proiect şi ele nu puteau fi realizate mai devreme. În condiţiile în care această licitaţie va fi finalizată, cu siguranţă până în luna martie, început de aprilie, ne aşteptăm şi vom face toate demersurile pentru ca sprijinul guvernamental să existe în cursul acestui an”.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă el consideră că autorităţile şi-au băut joc de bani, Diaconu a spus că săptămânal au avut loc demersuri pentru lucrarea de la Spitalul de Copii şi că, din punctul său de vedere, primăria a gestionat eficient procesul.

UPDATE Deputatul Sorin Grindeanu a reacţionat vizavi de declaraţiile viceprimarului Dan Diaconu. Pesedistul, care nu consideră că spusele liberalului descriu corect situaţia , a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că „dacă cei din primărie nu cunosc legea, atunci să îl consulte pe prefectul Eugen Dogariu”, în legătură cu atribuțiile care revin primăriei și care din ele, Guvernului.

5 COMENTARII

  1. Culmea nesimtirii ! ,,primăria a gestionat eficient procesul” – atat de eficient incat Timisoara a pierdut peste un milion de euroi din cauza faptului ca initiativa n-a fost a fatalaului farbuit de la primarie si a slugoiului sau.. Rusine ! Mai pupi tu un mandat ?! Trebuie sa fim chiar bolunzi sa te mai alegem pe tine si shleahta ta de ciumeti…. Vine Grindeanu si v-o trage el voua pentru ce ati facut. Mai o tzara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.