Atacul haitelor, în cifre: câți timișoreni au fost mușcați de maidanezi în...

Atacul haitelor, în cifre: câți timișoreni au fost mușcați de maidanezi în două luni. Vezi zonele „stăpânite” de câinii agresivi

1
DISTRIBUIȚI

caine_agresiv-428x640

Câinii maidanezi din Timișoara sunt din ce în ce mai agresivi. După ce la finele lunii decembrie, un bărbat s-a ales cu răni pe 80% din corp fiind mușcat de o haită de câini în zona Gării de Nord, ieri, un alt bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind atacat de maidanezi tot în această zonă. Tânărul de 21 de ani a suferit însă doar câteva răni superficiale la piciorul stâng, iar după ce i s-au acordat primele îngrijiri medicale la Spitalul Municipal, a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, unde i-a fost administrat vaccinul antirabic și apoi lăsat să plece acasă.

Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase, în cadrul căruia se află singurul Centru Antirabic din Timișoara, este de părere că foamea îi determină pe câinii care umblă pe străzile orașului să fie din ce în ce mai agresivi în această perioadă.


Așa se explică faptul că în ultimele două luni, peste o sută de timișoreni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de câinii maidanezi. “În luna decembrie a anului trecut, au avut nevoie de vaccin antirabic 110 timișoreni, care s-au prezentat cu plăgi din cauza mușcăturii câinilor de pe stradă, iar în luna ianuarie, până acum au fost semnalate 20 de cazuri”, ne-a precizat Virgil Musta.

Medicul timișorean spune că numărul atacurilor câinilor de pe stradă crește în lunile de iarnă, pentru că maidanezii sunt flămânzi. “În general, câinii atacă în haite, iar de cele mai multe ori astfel de incidente se întâmplă în zona Gării de Nord, dar și în locurile din apropierea depozitelor, pentru că cei care păzesc aceste locații hrănesc câinii”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.