BACALAUREAT 2014 De ce trec elevii prin emoții chiar și cu un...

BACALAUREAT 2014 De ce trec elevii prin emoții chiar și cu un an înainte de examenul maturității

0
DISTRIBUIȚI
bacalaureat-02_resize-640x425
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Simulările pentru examenul de Bacalaureat din anul 2014 vor începe, pentru prima dată în țara noastră, chiar din clasa a XI-a. Ministerul Educației Naționale a luat această decizie în speranța că liceenii se vor familiariza cu atmosfera de la examene și astfel numărul celor care vor pica Bacalaureatul va fi mai mic. Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, a explicat că simulările vor avea loc aproape în aceleași condiții în care se desfășoară și examenul de Bacalaureat, iar sălile de clasă vor fi supravegheate, în continuare, cu camera video. “Cred că au fost introduse aceste simulări și pentru elevii de clasa a XI-a ca să conștientizeze rolul important pe care-l are Bacalaureatul. Copiii vor fi supravegheați de profesori, dar nu vor mai fi deplasați în alte școli, ci vor susține simulările în propria școală pentru că nu vrem să dereglăm procesul de învățământ”, a precizat Cornel Petroman.

Elevii de clasa a XI-a din județul Timiș nu trebuie să se pregătească în plus pentru simulări sau să învețe înainte pentru examenul de Bacalaureat, dă asigurări inspectorul școlar general, ci aceștia vor susține examenul din materia parcursă.


 Ca de obicei, notele nu vor fi trecute în catalog, dar după aflarea rezultatelor ministerul vrea să se organizeze ședințe cu elevii și părinții în cadrul cărora profesorii să încerce să găsească soluții pentru îmbunătățirea notelor.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a se desfășoară după următorul program: 3 martie – Limba și Literatura Română, 4 martie – Limba și Literatura Maternă, 5 martie – proba obligatorie a profilului, doar pentru elevii claselor a XII-a, 7 martie – proba la alegere a profilului și specializării, 14 martie – afișarea rezultatelor.

Și micuții de clasa a VIII-a se pregătesc să-și evalueze cunoștințele pentru Evaluarea Națională, în luna februarie. Astfel, elevii sunt așteptați pe 18 februarie să susțină proba scrisă la Limba și Literatura Român, pe februarie la Limba și Literatura Maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale, pe 20 februarie are loc proba scrisă la Matematică, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.