Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să vândă 18 kilograme...

Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să vândă 18 kilograme de mercur. Cât le-a cerut polițiștilor sub acoperire

4
DISTRIBUIȚI

mercur

Un bărbat din Arad a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă 18 kg de mercur unor poliţişti de frontieră sub acoperire. Bărbatul a adus ieri recipientele cu mercur în fața magazinuluI Ziridava. El va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu propunere de arestare preventivă.

Flagrantul a fost realizat de poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere – I.T.P.F.


Timişoara şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – ITPF Oradea, în cooperare cu S.R.I. Arad – Secţia Arad, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Pentru cele 18 kg de mercur alb arădeanul cerea suma de  9.000 de euro.

”Lucrătorii specializaţi ai Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Arad au iniţiat, la începutul acestui an, un complex de măsuri informativ – operative în vederea depistării în flagrant a unui cetăţean român, Petru F, în vârstă de 66 ani, din Arad, despre care existau informatii că deţine 18 kg de mercur alb. Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul intenţiona să comercializeze mercurul în Serbia sau Ungaria. Reţinerea bărbatului a fost facilitată de faptul că în cauză au fost infiltaţi doi poliţişti de frontieră, sub acoperire, din cadrul ITPF Timişoara, respectiv STPF Arad”, a explicat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Petru F. a fost reținut în flagramnt aseară. Oamenii legii i-au făcut dosar penal pentru trafic de substanţe toxice, suspectul fiind reţinut pentru 24 de ore.

4 COMENTARII

    • @ Sniper:
      densitatea = masa / volum
      in cazul mercurului (Hg), densitatea = 13545,9 kg/mc
      1 mc = 1000 L, deci:
      Dens Hg = 13,5459 kg/L
      In situatia de la Arad, daca vrei sa deduci volumul de mercur, ecuatia ta va fi:
      volum = masa /densitate :
      volumul = 20 / 13,5459 = 1,4765

      in concluzie, o sticla de 1,5 L era suficienta, butoiul cu varza in situatia data fiind prea mare.

  1. Bai da ce treaba are frontiera cu mercurul? ??? Nu mai există contrabandă de toate felurile, migratie si alte chestii care is in zona de frontieră de au treaba cu mercurul??? Eu propun sa dirijeze circulatia in oras, sa prinda hotii de gaini si alte gainarii din astea….DE FAPT, MAREA PROBLEMA E CA ISI ASCUND INCAPACITATEA DE A PUNE STOP CONTRABANDEI SI EVAZIUNII FISCALE, LA HOTARELE PATRIEI NOASTRE!!!

  2. @BT
    Din pacate ai ..in parte dreptate dar asta nu-ti da dreptul sa arunci cu mizerii in cei care isi fac treaba.
    Pt informarea ta PROCURORUL decide cu cine lucreaza o informatie si atunci daca el a decis ca este mai bine sa lucreze cu Frontiera in detrimentul Politiei sau Crimei, inseamna ca a avut o mai mare incredere in ACEASTIA. Ar trebui sa ne bucuram atunci cand cineva, un aparator al legii, indeiferent de culoarea uniformei isi face treaba !
    Cat priveste parte cu tigarile …cum spunea cineva ..undeva intr-un comentariu la un alt articol „unii isi fac treaba si au rezultate pt a avea altii timp sa faca afaceri/bani” .
    In rest BRAVO lor celor ce isi fac treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.