Băsescu: Îmi asum promulgarea Codului de Procedură Penală. Dacă premierul nu îşi...

Băsescu: Îmi asum promulgarea Codului de Procedură Penală. Dacă premierul nu îşi asumă emiterea unei OUG, este emblema corupţiei

1
DISTRIBUIȚI

basescu_2_47255000

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la Palatul Cotroceni, că îşi asumă promulgarea Codului de Procedură Penală pentru că asta este responsabilitatea preşedintelui. Băsescu a mai spus că dacă primul ministru nu îşi asumă emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să corecteze neajunsurile articolului 140, este emblema corupţiei, relatează Mediafax. „Eu îmi asum promulgarea codului de procedură penală pentru că asta este responsabilitatea preşedintelui.


În acelaşi timp îmi asum şi eroarea de anu fi înţeles sensul articolului 140. Asta nu înseamnă că el nu trebuie corectat. Aşa cum pe 15 octombrie noaptea s-a elaborat o ordonanţă de urgenţă pe care domnul Ponta a aprobat-o pe 16 octombrie pentru a rezolva problemele de interese din ASF, la fel poate să rezolve şi problema Codului de Procedură Penală.”, a declarat Băsescu.

Preşedintele susţine că există probleme care ar putea genera viduri legislative. „Statul rămâne fără mijloace de a identifica şi preveni acte de genul următor: abuz în serviciu, trafic de influenţă, fraude fiscale, trafic de persoane, criminalitate transfrontalieră, comercializare sau tranzit de droguri, toate acestea se urmăresc prin mijloace tehnice, ori din acest punct de vedere articolul 140 ia organelor statului capacitatea de a prinde reţele sau oameni implicaţi în astfel de ilegalităţi.”, a mai spus preşedintele. Acesta i-a transmis premierului că trebuie să emită o Ordonanţă de Guvern prin care să remedieze neajunsurile. „Dacă primul ministru nu îşi asumă emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să corecteze neajunsurile articolului 140, este emblema corupţiei”, a declarat Băsescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.