Blaga: Demisia lui Stroe nu a fost una de onoare, ci un...

Blaga: Demisia lui Stroe nu a fost una de onoare, ci un picior în fund dat de Antonescu şi Ponta

0
DISTRIBUIȚI
blaga si ostaf01_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Liderul PDL, Vasile Blaga, susţine că demisia ministrului Radu Stroe nu a fost o demisie de onoare, ci „un picior în fund” dat de Antonescu şi Ponta, el spunând că vinovaţi de gestionarea accidentului aviatic sunt şi ministrul Transporturilor şi premierul, care ar trebui să-şi dea şi ei demisiile.  Vasile Blaga a spus, aseară, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că ministrul Radu Stroe nu şi-a dat demisia de onoare, ci a fost demis de către liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, scrie Mediafax.

„România este guvernată prost. Avem de-a face cu cel mai iresponsabil guvern de după 1989. Ce a fost azi n-a fost demisia de onoare a ministrului Stroe, a fost un picior în fund dat de Antonescu şi Ponta”, a precizat Blaga. Totodată, el a precizat că vinovaţi de modul cum a fost gestionat accidentul aviatic din Munţii Apuseni sunt şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, dar şi premierul Victor Ponta.

„Am văzut că premierul, rupt de realitate, cum este de obicei, încerca să sugereze necesitatea constituirii unor structuri ale statului care să intervină în situaţii de urgenţă, uitând că există astfel de structuri încă de acum zece ani prin deciziile unui guvern din care el a făcut parte ca şef al Corpului de Control.


Habar n-avea de existenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, habar n-avea că este în coordonarea lui”, a spus Blaga. El a precizat că demisia ministrului Stroe nu rezolvă lucrurile şi că există şi alţi oameni din Guvern care au responsabilităţi în cazul accidentului aviatic.

„Lucrurile nu trebuie să rămână aici. Intervenţia trebuia coordonată de ministrul de Interne, dar se impune şi demisia de urgenţă a ministrului Transporturilor. Eu nu vorbesc de vinovăţie, asta vor stabili procurorii, eu vorbesc de responsabilităţi. Şi evident că tartorul, cel care îi coordonează pe toţi, premierul Ponta, va trebui şi el să-şi dea demisia. El nu ştie nici ce să le ceară, şi nici ce structuri are în subordine”, a declarat Blaga.

Liderul Vasile Blaga va participa, alături de alţi lideri democrat-liberali, la manifestările oficiale de vineri de la Iaşi, prilejuite de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde vor fi prezenţi premierul Victor Ponta, alături de 12 miniştri, precum şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunţat, joi, că a decis să îşi depună demisia în semn de onoare, pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi. Surse oficiale au declarat anterior că Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor, după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Ministrul a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria. Ministrul era pregătit să participe la comandamentul de iarnă, de la ora 13.00, şi a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt „un exemplu de comunicare catastrofală”, menţionând că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale”, el menţionând şi că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.