Bolnavii care ajung de urgență la Spitalul Municipal Timișoara, tratați pe hol....

Bolnavii care ajung de urgență la Spitalul Municipal Timișoara, tratați pe hol. Când va fi modernizată Unitatea de Primiri Urgențe

1
DISTRIBUIȚI

municipal

Timișorenii care trec pragul Spitalului Municipal dau nas în nas cu bolnavii care au nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Și asta pentru că sala de așteptare a Unității de Primiri Urgențe coincide cu intrarea în clădirea principală a spitalului. Mai mult, medicii din această unitate atrag atenția că sunt nevoiți să-i trateze pe bolnavi în saloane improvizate pe holuri, pentru că spațiul este mult prea mic pentru numărul mare de pacienți care trec zilnic pragul Unității de Primiri Urgențe.


Octavian Mazilu, directorul unității sanitare, ne-a precizat că, pe lângă faptul că a crescut numărul pacienților, aceștia sunt și “complecși, iar spațiul în care îi tratăm este inadecvat”.

Pentru ca bolnavii să fie tratați în condiții normale, conducerea spitalului a solicitat sprijinul Primăriei Timișoara, care administrează toate clădirile în care unitatea sanitară își desfășoară activitatea. Unitatea de Primiri Urgențe se află la parterul clădirii principale, situate în centrul orașului, și are mai multe disfuncționalități, atrag medicii. Pe lângă faptul că sala de  așteptare a UPU coincide cu accesul principal al spitalului, spațiul de primire/triaj al pacienților se află în altă parte a clădirii, fără a exista o comunicare firească între acesta și sala de așteptare.

Potrivit studiului de fezabilitate pus la dispoziția reprezentanților municipalității de Spitalul Municipal, se propune construirea unui nou corp de clădire la parter, dar și amenajarea și reconfigurarea spațiilor existente în cadrul Unității de Primiri Urgențe, astfel încât să se realizeze un compartiment UPU conform legii. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de patru milioane de lei și ar trebui finalizate în cel mult unsprezece luni.

 

1 COMENTARIU

  1. acest spital este un lagar de exterminare ! iar mare parte a personalului continua experimentele lui Mengele .Tatal meu a murit saptamana trecuta si din cauza nepasarii si a nestiintei acestor nulitati ,pardon,”mari somitati ale medicinei ” .la ultima internare l-au tinut aproape 3 ore pe un scaun ,fara a-l baga in seama.dupa ce au inceput sa se (semi)ocupe de el ,punandu-i perfuzii o infecta de asistenta sau ce draq era (nu au ecusoane de identificarae) cu nas de papagal ,i-a spus mamei mele ca daca nu paraseste incaperea ii smulge perfuziile , spunandu-i in acelasi timp ca-i psihopata .imi pare rau ca mama nu m-a lasat sa intervin ,spunandu-mi sa stau calm . din punctul meu de vedere mare parte din acest asa zisi medici sunt niste gunoaie ,o flegma este prea mult pentru asemenea jeguri.dar le va veni randul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.