Bombele chimice de pe masa noastră: ce produse iradiate și pline de...

Bombele chimice de pe masa noastră: ce produse iradiate și pline de substanțe dubioase vin din China în supermarketurile românești

3
DISTRIBUIȚI

salata-china

Piața românească este plină de mărfuri din China, țară ajunsă a doua putere economică a lumii, însă de cele mai multe ori,  marfa provenită de aici este de o calitate îndoielnică. Cumpărăm pentru că prețurile nu au concurenţă și nu ne uităm la calitate. Carne de pui, porc, pește sau fructe de mare cu hormoni și antbiotice, legume, zarzavaturi sau fructe cu nitrați și pesticide, ori plante iradiate ca să reziste săptămâni întregi cu aspect proaspăt. Așa arată lista scurtă a produselor care ne îmbolnăvesc. Lor li se adaugă mazărea vopsită (s-a vândut în unele țări UE) și ouăle care nu au văzut în viața lor găina, pentru că sunt produse artificial din gelatină și chimicale, după o tehnologie care a fost făcută publică acum patru ani.

De la șapte instalații de iradiere a hranei la 50

Supermarketurile românești sunt pline de marfă chinezească. Acum se vinde foarte bine salata numită ”varză de China”. Planta aceasta e un ”miracol”. Nu se strică niciodată. Faptul că nu are niciun gust parcă nu mai contează, dacă frunzele sunt perfect verzi și crocante. ”Varza de China rămâne în stare perfectă, în frigider, mai bine de două săptămâni. Nu se usucă, nu se strivește, e perfectă, ca nouă, zici că acum ai cules-o din grădină. Nu poți să nu te gândești ce chimicale conține, ca să se poată păstra așa”, spune Otilia Ionescu, o cumpărătoare. Specialiștii în alimentație sănătoasă explică faptul că felul în care se prezintă leguma indică cert faptul că a fost iradiată. Ca să reziste mult în supermarketuri, asta după ce transportul, cu vaporul, durează peste o săptămână, mai ales fructele și legumele sunt iradiate.

Potrivit unei anchete publicate de Ecomagazin.ro, 99% din legumele, zarzavaturile și fructele de import de la noi sunt iradiate. Cele provenite din China sunt în top.


”Procesul de conservare cu radiații ionizante distruge vitaminele, mineralele și vaduvește hrana de gust sau miros. Metoda are beneficiul că vegetalele rămân “proaspete” timp îndelungat”, se arată în publicație. Mereu proaspete, chiar și săptămâni în șir, toate trufandalele, multe dintre ele modificate genetic, sunt expuse și la radiații ionizante. Efectele obținute sunt, pe lângă degradarea produsului, distrugerea microorganismelor și a insectelor care se strecoară în fructe. La fel se întâmplă și cu ghimbirul, ardeii chili, morcovii, perele, merele, cartofii și alunele aduse din această țară.

Usturoiul chinezesc poate conține pesticide și nitrați

Usturoiul chinezesc este cap de afiș, chiar și în piețe. Piața este acaparată de marfă importată, atrage atenția fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără. ”Importul masiv de usturoi sufocă producția internă”, spune Tabără. Specialistul arată că plantele sunt deseori pline de pesticide, nitrați sau conțin prea multe îngrășăminte chimice. Toate acestea sunt dăunătoare sănătății. ”Aceasta este marea problemă a alimentelor care vin din țările din Orientul apropiat, conțin deseori pesticide, sau îngrășăminte peste o anumită limită, sau nitrați. În aceste țări care nu se supun reglementărilor pieței europene, există probleme legate de asubstanțele remanente. În agricultură se folosesc produse cu grad mare de toxicitate pentru eficacitate mare, fără să se țină cont de impactul asupra sănătății consumatorilor”, a mai arătat Tabără. El susține că, în mod normal, ANSVSA și ANPC ar trebui să blocheze motivat acetse importuri, pentru a prtoteja populația României. Reprezentanții ANSVSA susțin însă că, toate produsele din China pentru a intra pe piața europeană sunt verificate inițial de inspectorii Comisiei Europene.

Scandal în Germania: căpșuni cu norovirus

În Germania a izbucnit un mare scandal după ce lunile trecute mii de elevi din estul țării au făcut diaree și vărsături, în epidemia care se presupune că a fost declanșată de căpșunile chinezești contaminate cu norovirus. ”Cea mai mare problemă cu produsele alimentare chinezești este nerespectarea mediului înconjurător în producția locală, care include folosirea excesivă a pesticidelor toxice în culturile agricole și a antibioticelor pentru animale, uneori combinate cu o totală lipsă de scrupule. În 2008, 300.000 de copii chinezi s-au îmbolnăvit din cauza laptului praf în care se găsea melamină. De asemenea, producătorii cinezi au comercializat mazăre verde vopsită, care și-a pierdut culoarea la gătit, urechi de porc false și varză conținând formaldehida cancerigenă. China Daily a scris chiar și despre ouă false”, arată jurnaliștii de la Der Spiegel, într-o anchetă publicată recent.

Foto: femeicaminesicatine.blogspot.com

3 COMENTARII

  1. Opriti marfurile din China ! Suntem asaltati de PORCARII pt. ca li se permite acest lucru. China=RAHAT. Nu cred o iota din asa zisa dezvoltare a Chinei.Este o mare minciuna si o facatura,asa cum sunt toate produsele lor. NISTE RAHATURI !!!

  2. Si ……..????? Atatea articole si nimic concret, guvernanti ii doaren pix de c3 se importa , multi care ar avea puterea sa schimbe cevasunt corupti deci fix pix aceste articole in ziare. Haideti sa facem o campanie nationala si sa dam la tv alaturi de mesajele beti 2l de apa….. minim 5 fructe……. faceti miscare….. bla bla si sloganuri de genul” nu mancati alimente chinezesti sunt otravuri pe pita”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.