Captură de țigări de contrabandă, pe „fâșia verde”. Cum a acționat traficantul

Captură de țigări de contrabandă, pe „fâșia verde”. Cum a acționat traficantul

4
DISTRIBUIȚI

tigari deta (5)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, au prins, ieri, două persoane care au trecut pe jos frontiera verde în zona localităţii Livezile, cu bagaje voluminoase în spate. Oamenii legii se aflau într-o acțiune de combatere a traficului de țigări. Odată ajunse pe teritoriul României, persoanele au depus marfa într-un  autoturism de teren și s-au întors în Serbia. ”Imediat la faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră, la vederea căruia şoferul a abandonat ţigările în vegetaţia din apropiere. Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care au găsit abandonate, într-un canal de irigaţii, 3450 pachete ţigări marca „LM”, „Pall Mall”, „Bond”, „Fast” şi „Monus”, de provenineţă Serbia”, a explicat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Ciprian P., în vârstă de 37 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței pentru arestare preventivă, sub acuzația de introducere în ţară a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.


Întreaga cantitate de ţigări, evaluată la suma de 34.500 lei, a fost confiscată.

alcool MH (1)

 

La vama Naidăș, oamenii legii au găsit ascunse în mașina unui cetățean 250 de pachete de țigări de contrabandă. Verificările au continuat și la Severin, unde, în ascunzătorile lui Constantin M., au fost descoperiți 460 de litri de alcool în valoare de  13.770 de lei. Și bărbatul s-a ales cu dosar penal.  El riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 4 ani. În ultimele 24 de ore oamenii legii din Timiș și Mehedinți au confiscat țigări și alcool de contrabandă în valoare de peste 10.000 de euro.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.