Care sunt grădinițele pe care Inspectoratul Școlar Timiș vrea să le comaseze...

Care sunt grădinițele pe care Inspectoratul Școlar Timiș vrea să le comaseze din toamnă

0
DISTRIBUIȚI

gradinita-s6-640x242

Nicio șansă ca din următorul an școlar toți elevii din Timișoara să meargă la ore doar de dimineață. Reprezentanții ISJ Timiș și cei ai municipalității au pus la punct rețeaua unităților de învățământ preuniversitar de stat și privat din oraș, pentru anul școlar 2014 – 2015. În noul proiect nu este prevăzută comasarea niciunui liceu din Timișoara. Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, ne-a declarat că vor fi comasate 16 grădinițe din Timișoara, aflate la periferia orașului, cărora le trec pragul un număr prea mic de prichindei, iar o altă grădiniță va fi desființată. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, și cele două grădinițe din Jimbolia vor fi comasate, iar cea din Deta va fi arondată la liceul din localitate.

Astfel, din toamna acestui an vor fi comasate următoarele grădinițe din Timișoara: Grădinița cu Program Prelungit Nr.


1  cu Grădinița cu PP Nr. 2, Grădinița cu PP Nr. 11 cu Grădinița cu PP Nr. 12, Grădinița cu Program Săptămânal Nr. 1 cu Grădinița cu PP Nr. 14, Grădinița cu PP, Nr. 9 cu Grădinița cu PP Nr. 20, Grădinița cu PP Nr 31 cu Grădinița cu PP Nr. 23, Grădinița cu PP Nr. 24 cu Grădinița cu PP Nr. 25, Grădinița cu PP Nr. 19 cu Grădinița cu PP Nr. 33 și Grădinița cu PP Nr. 48 cu Grădinița cu PP Nr. 53. Totuși, reprezentanții ISJ au decis să desființeze o grădiniță, și anume cea cu program normal Nr. 9, de pe strada București. Micuții vor putea merge din următorul an școlar la Grădinița cu PP Nr. 33.

Potrivit inspectorului școlar general Cornel Petroman, aceste comasări sunt realizate doar din punct de vedere administrativ, deci părinții nu trebuie să-și facă griji că vor fi puși pe drumuri, pentru că prichindeii vor învăța în continuare în aceleași locații. Scopul comasărilor este acela de a obține o finanțare mai bună de la Ministerul Educației Naționale și de a reduce cheltuielile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.