Câte amenzi a dat Poliția Locală pentru nereguli legate de câini

Câte amenzi a dat Poliția Locală pentru nereguli legate de câini

1
DISTRIBUIȚI

bani pp

Opinia publică a fost scandalizată de incompetența autorităților timișorene de a-și proteja cetățenii, după ce două persoane au fost muşcate de câini vagabonzi în zona Gării de Nord. Șeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, explica ieri că angajaţii Danyflor au fost loviţi de bodyguarzii de la CFR atunci când au încercat să strângă maidanezii din zonă, iar astăzi reprezentanții Poliției Locale au furnizat date despre sancțiunile pe tema managementului câinilor fără stăpân. Contravențiile s-au aplicat pentru nerespectarea legislaţiei privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân şi a celei privind protecţia animalelor.

Anul trecut, conform HCL 371/2007 modificată, au fost aplicate peste 350 de sancțiuni referitoare la creșterea și deținerea animalelor de companie pe raza municipiului Timișoara, incluzând aici deţinerea de către asociaţiile de proprietari sau a altor locatari din cadrul asociaţiilor de proprietari a câinilor, pisicilor şi altor animale de companie pe spaţiile comune, în jurul imobilelor sau în adăposturi amplasate pe domeniul public, deţinerea la sediile şi punctele de lucru ale societăților comerciale şi ale instituţiilor de stat sau private a mai mult de trei câini de pază şi fără asigurarea unor boxe sau ţarcuri pentru închiderea câinilor pe timp de zi sau pe perioada desfăşurării activităţii şi a unei împrejmuiri corespunzătoare a spaţiului de pază, pentru a preveni accesul liber al acestora pe domeniul public pe timpul nopţii, deţinerea la sediile şi punctele de lucru ale societăților comerciale şi ale instituţiilor de stat sau private a câinilor de pază fără a avea carnet de sănătate în care să fie certificate vaccinările şi deparazitările la zi, fără a fi identificate şi sterilizate.


Conform legislației în vigoare, reprezentanții Primăriei Timișoara pot începe eutanasierea câinilor fără stăpân începând de astăzi.

1 COMENTARIU

  1. Poate-si fac timp organele sa viziteze si Centrul Logistic Romtelecom de pe str. Virgiliu, unde se sta cu poarta deschisa si cu dulaii la vedere. Sau vis-a-vis de gradina Penitenciarului de pe str. Torac, unde sunt haite de caini foarte mari si agresivi. Nu se poate circula pe jos sau cu bicicleta pe acolo fara sa-ti pui viata in pericol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.