Ce investiții au fost făcute în spitalele din județul Timiș în 2013...

Ce investiții au fost făcute în spitalele din județul Timiș în 2013 și de ce au cerut medicii sprijinul comunității

0
DISTRIBUIȚI

spital judetean technocer

Spitalele din județul Timiș își desfășoară activitatea în condiții improprii, plus că ar avea nevoie de echipamente performante care costă sume uriașe, ca să le salveze viața pacienților. Cum Ministerul Sănătății nu are fondurile necesare, în județul nostru au fost inițiate o serie de campanii prin care anumite secții să fie modernizate.

Printre unitățile medicale care au beneficiat de cele mai multe donații anul trecut se numără Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Secția de Terapie Intensivă din cadrul spitalului, unde sunt tratați micuții aflați în stare gravă, a primit din partea Clubului Kiwanis Timișoara două paturi speciale în valoare de 6.000 de euro. De asemenea, Spitalul de Copii are, din toamna anului 2013, cel mai performant tomograf din vestul țării. Echipamentul de ultimă generație costă nu mai puțin de 1,1 milioane de euro și a fost achiziționat din fondurile Ministerului Sănătății și ale Primăriei Timișoara. Cu ajutorul acestuia, medicii spun că vor depista mult mai ușor afecțiunile de care suferă cei 80.000 de micuți bolnavi, care trec pragul anual spitalului.

După ce a convins guvernanții să aloce o primă tranșă de bani pentru inițierea lucrărilor la noua clădire a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, deputatul PSD Sorin Grindeanu s-a implicat într-o altă acțiune.


Politicianul a inițiat o nouă campanie prin care speră ca prin finanțare de stat să înceapă primul program de screening neonatal din România, prin care vor fi depistate peste 50 de boli rare. Deocamdată, Sorin Grindeanu a convins autoritățile județene să sprijine acest program.

Și cele două maternități din Timișoara, “Bega” și “Odobescu”, au fost sprijinite în anul care tocmai a trecut.  Organizația “Salvați Copiii”, filiala Timiș, a donat, în luna martie, un incubator în valoare de 10.000 de euro Maternității “Odobescu”. Acest echipament performant va salva mii de vieți, fiind donat în cadrul Campaniei “Bun venit pe lume”, ce îți propune să micșoreze cu 15 % mortalitatea infantilă și mortalitatea copiilor mai mici de cinci ani la nivel național. Medicii de la Secția de Neonatologie din cadrul Maternității Bega au inițiat în luna martie o campanie prin care au încercat să strângă fondurile necesare pentru achiziționarea a cel puțin patru ventilatoare. Aceste aparate reprezintă singura șansă la viață pentru micuții născuți prematur, iar cele două ventilatoare aflate în acest moment în dotarea Maternității sunt insuficiente.

O amplă campanie a fost inițiată și pentru Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, acolo unde sunt operați peste 1.500 de pacienți cu probleme vasculare grave în fiecare an. Medicii au strâns 90.000 de euro, bani cu care au renovat trei din cele nouă saloane, dar ar mai avea nevoie de cel puțin 60.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.