Ce trebuie să facă timișorenii ca să fie scutiți de impozitul pe...

Ce trebuie să facă timișorenii ca să fie scutiți de impozitul pe clădiri pentru șapte ani

0
DISTRIBUIȚI

bani

Edilul şef Nicolae Robu a readus în atenţia timişorenilor o măsură adoptată de municipalitatea timişoreană. Acesta a menţionat că „timişorenii sunt scutiţi de impozit pe clădiri pe o perioada de şapte ani dacă fac intervenţii cu privire la starea enegetică asupra caselor cu destinaţie de locuinţe. Conform legii 571, din 2003, există posibilitatea unor astfel de scutiri de impozite, iar noi dorim să încurajăm cetăţenii să îşi eficientizeze energetic locuinţele. Revenim cu măsurile pe care le-am luat şi insistăm cu popularizarea acestor facilităţi.


Este foarte important pentru oraşul nostru să facem ca el să devină mai eficient din punct de vedere energetic, fie şi pentru a avea facturi mai mici”.

Practic, vor beneficia de scutire timişorenii care au efectuat lucrări de reabilitare termică a anvelopei, reabilitare termică a faţadei, inclusiv termohidroizolarea teraselor, închiderea balcoanelor, izloarea termică a planşeului peste subsol, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, repararea reţelei de distribuţie , repararea sau înlocuirea cazanului sau arzătorului, instalarea de centrale termice pe biomasă. Scutirea se acordă pe termen de şapte ani de la 1 ianuarie al anului fiscal următor finalizării lucrării. Totuşi, nu se acordă oricum şi oricui, ci numai dacă lucrările s-au făcut la blocuri sau tronsoane întregi. Spre exemplu, dacă un singur apartament din blocul respectiv nu are făcute reparaţii, ceilalţi locatari nu vor beneficia de reducerea respectivă. Primarul Robu a comentat şi pe tema Colterm, companie despre care spune că trebuie să continue procesul de reabilitarea a reţelei, trecerea la contorizarea pe orizontală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.