Cel puţin 1.000 de cazuri de gripă cu virus A H1N1 şi...

Cel puţin 1.000 de cazuri de gripă cu virus A H1N1 şi cinci morţi în Canada

0
DISTRIBUIȚI

studiu-vaccinul-impotriva-gripei-sezoniere-predispune-la-contractarea-virusului-ah1n1-1

O epidemie de gripă cu virus A H1N1 a afectat provincia Alberta, unde s-au înregistrat aproape 1.000 de cazuri şi cinci decese, a anunţat ieri Fred Horne, ministrul Sănătăţii din această provincie din vestul canadian. „În ultimele săptămâni am observat o creştere a numărului cazurilor de gripă” în provincia Alberta şi în principal „la tineri adulţi cu o stare de sănătate bună”, a explicat ministrul într-un comunicat, informează Mediafax.

În total, 965 de cazuri de gripă au fost raportate de reţeaua de sănătate din Alberta, necesitând spitalizarea a 251 de persoane, potrivit bilanţului oferit de minister. „Din nefericire, cinci persoane internate la terapie intensivă au murit”, a deplâns Fred Horne. Oficialii medicali din privincie şi-au exprimat şi ei îngrijorarea cu privire la populaţia tânără afectată de virusul H1N1, în principal din cauza nevaccinării. „Cer ca fiecare locuitor din Alberta care nu a fost vaccinat împotriva gripei să se vaccineze”, a pledat ministrul.

În acest sens, provincia a deschis numeroase centre de vaccinare în ultimele zile şi multe dintre ele vor rămâne operaţionale sâmbătă.


Televiziunile locale au difuzat imagini cu cozi lungi de aşteptare la centrele de vaccinare din Edmonton sau Calgary. „Până în prezent, un locuitor din Alberta din cinci şi aproximativ jumătate din personalul medical au fost vaccinaţi, dar aceste niveluri sunt prea mici”, a apreciat Fred Horne.

Vârful epidemiologic al gripei nu va fi atins decât în februarie, potrivit autorităţilor sanitare care au cerut accelerarea campaniei de vaccinare pentru a se evita aglomerarea centrelor medicale. „În unele părţi ale provinciei, gripa a început să producă aglomerări la camerele de urgenţă şi să limiteze accesul la paturile de spital”, a afirmat ministrul. Această epidemie de gripă a început să câştige teren şi în alte provincii, iar un alt caz mortal a fost anunţat de presă la Toronto, în Ontario.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.