Cerinţă PDL Timiş: dezbatere publică pe tema proiectului mansardărilor la Timişoara. Propunerea...

Cerinţă PDL Timiş: dezbatere publică pe tema proiectului mansardărilor la Timişoara. Propunerea pe care PDL şi PSD sunt de acord

1
DISTRIBUIȚI

stefan sandu si simion mosiu03

Mansardarea blocurilor continuă să işte dispute între consilierii locali şi primar. După ce Robu a propus restricţionarea construirii de noi mansarde, în plenul de marţi, consilierul local Simion Moşiu, de la PDL Timiş a ieşit astăzi în faţa presei pentru a face mai multe comentarii cu privire la acest subiect. După mai multe discuţii şi propuneri de amendamente, edilul şef a dispus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului, despre care a comentat că a fost întocmit corect, doar că amendamentele propuse riscau să adauge nişte prevederi în afara legii, însă nemulţumirile nu au încetat să apară.

Legat de subiectul care a stârnit multă vâlvă, Moşiu spune că: „Argumentul care stă în spatele acestui proiect deosebit de important pentru oraş a fost că nu arată destul de frumos. Frumuseţea este o chestiune relativă, mai ales că frumuseţea lui este ceva discutabil.


Dacă venea cu o propunere să punem grădini suspendate cu palmieri, sau fără, mi se părea o propunere bună ca în toate zonele lumii, dar aşa mi se pare ceva neserios. Au fost mansardate până acum circa 400 de blocuri. Mi se pare că jignim toţi arhitecţii, Direcţia de Urbanism, când spunem că nu arată frumos pentru oraşul nostru. Moşiu a comentat şi că discuţiile pe tema acestui proiect au fost mai lungi decât cele pe tema bugetului. „Domnul Robu fiind conştient că amendamentele opoziţie au fost adoptate. Simţindu-se în corzi a retras acest proiect de pe ordinea de zi”, a declarat consilierul.

Pedelistul a prezentat şi beneficiile locuinţelor de la mansardă: izoloarea termică a locuinţelor, preţurile scăzute, aspectul modern. Ca o concluzie la cele de mai sus, Moşiu a precizat că un astfel de proiect nu poate fi adoptat în absenţa unie dezbateri cu specialişti în domeniu, dar şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de locatari. Totodată, pedelistul spune că ar fi bine ca primăria să stabilească reguli şi să vină cu exemplul unor mansarde model. Ideea prezentată de Moşiu nu este una nouă, ea a fost abordată recent şi de consilierul local al PSD Timiş, Andrei Petrişor.

1 COMENTARIU

  1. Daca ar putea si domnul primar sa vina sa vada unele blocuri mansardate respectand toate normele si avizele in vigoare nu ar mai vorbi prostii,sunt un locatar dintr-un bloc mansardat recent,simt deja altfel temperatura in apartament,vreau sa spun ca este incomparabil totul plecand de la aspect interior,exterior si beneficiile oferite de catre investitori,noi nu am fi putut sa aducem blocului acele imbunatatiri de acum intr-o suta de ani,imi spun asta toti ce-i ce vin la mine in vizita,deci ii cred pe ei nu cred in interesele coruptilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.