Chebuțiu: „Singurul organ care spune altfel decât mine, în 20 de ani...

Chebuțiu: „Singurul organ care spune altfel decât mine, în 20 de ani de afaceri, este DNA-ul”. Vezi cum pune Frunzăverde umărul la salvarea din arest a fostului şef al UCMR UPDATE Decizia instanţei

1
DISTRIBUIȚI

DESCINDERI UCMR 12

Adrian Chebuţiu, fostul boss al UCM Reşiţa, a făcut, astăzi, o nouă încercare de a ieşi de după gratii după ce instanţele au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă în dosarul DNA în care este acuzat de devalizarea uzinei, făcând o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. În faţa Tribunalului Timiş, cei trei avocaţi au susţinut pledoarii ample în încercarea de a convinge instanţa că arestatul poate fi cercetat şi în stare de libertate. În susţinerea afirmaţiilor că nu este un pericol social au fost depuse mai multe recomandări printre acestea unele semnate de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, primarii din Reşiţa şi Haţeg, preşedintele Federaţiei Române de Handbal şi parteneri străini de afaceri şi chiar de la un lider de sindicat. Apărătorii au susţinut că lasat în „libertate controlată”, Chebuţiu s-ar putea ocupa de afacerile pe care le are în derulare şi „ar mai putea produce nişte bani pentru a acoperi prezumtivul prejudiciu”.


S-a ajuns până la a se afirma despre Chebuţiu că ” nu am mai avut până acum niciun client fără niciun dubiu asupra calităţii sale profesionale”.

Adrian Chebuţiu a susţinut în faţa instanţei că „pe tot parcursul anchetei am dat declaraţii exaustive, sincere şi coerente. Singurul organ care spune altfel decât mine, în 20 de ani de afaceri, este DNA-ul. Au fost controale de la Finanţe, de la Garda Financiară care au confirmat că totul a fost legal. Numai DNA spune altfel. Nu recunosc aceste acuzaţii şi nu cred că DNA-ul trebuie să conducă societăţi comerciale, spitale. Deşi ştiam că este o anchetă, pentru că atunci când Garda Financiară a venit în control a spus că este trimisă de DNA, nu am luat nicio contramăsură. Nu am vândut niciun imobil din cele pe care acum este pus sechestru pentru un prejudiciu imaginat de organele de anchetă. Nu cred că DNA-ul este deţinătorul adevărului absolut”.

Procurorul de şedinţă s-a arătat surprins de faptul că în timpul anchetei apărătorii nu au cerut administrarea de probe pentru apărarea clientului „ci au venit cu aceste recomandări doar în faţa instanţei. Nu ştiu în ce condiţii s-au dat aceste recomandări şi nu şţim dacă semnatarii evită să vină în faţa DNA şi să dea declaraţii ca martori. În spatele acestui hibrid de grup, UCM Reşiţa, nelegal, Adrian Chebuţiu a luat  măsuri arbitrare, doar conform propriei voinţe şi propriilor interese, fără a ţine seama de alte opinii”. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE Tribunalul Timiş a respins cererea lui Adrian Chebuţiu.

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca cineva acolo sus iubeste DNA-ul si s-a gandit sa ii usureze munca , astfel incat ,,martorii ,, sa se identifice singuri :). Pozitia procurorului denota inteligenta si profesionalism si dovedeste ca unele institutii ale statului functioneaza tocmai datorita competentei si calitatilor profesionale ale unor oameni care isi fac meseria .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.