Ciprian Dăscălescu, audiat, în final, în dosarul de crimă organizată al grupării...

Ciprian Dăscălescu, audiat, în final, în dosarul de crimă organizată al grupării Udrea UPDATE 1 De ce s-a enervat liderul și și-a cerut scuze instanței

3
DISTRIBUIȚI

lot udrea 6grup sorin udrea 6

Tribunalul Timiș a judecat, astăzi, primul termen din acest an al dosarului în care DIICOT i-a trimis în judecată pe liderul interlop Sorin Udrea și alți membrii ai grupării sale. Mai mulți inculpați au lipsit la termenul de astăzi, iar dintre martorii citați doar unul singur a venit. Printre cei absenți s-a aflat și Adrian Olteanu. Ciprian Dăscălescu, cel care a acuzat anterior faptul că a fost amenințat să nu apară la proces, a venit și a depus mărturie în legătură cu incidentul de la Ibiza, când a fost înjunghiat Tudor Stoiți. Asta pentru că, în cazul bătăii de la Spitalul Județean din Timișoara, pentru care a fost pus sub acuzare, a mers pe procedura simplificată, recunoscându-și faptele.Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Dăscălescu a povestit că s-a dus cu Flucsă la Ibiza unde s-au întâlnit cu Stoiţi şi la un moment dat în local au intrat fraţii Gazibara şi Ciprian Gavrilă.  „S-au îndreptat  spre culoar, nu s-au oprit, iar în momentul în care au ajuns în dreptul meu au început să se înjure cu Stoiţi. Schimbul  de înjurături a durat câteva secunde.


Ciprian a rămas în spate şi unul dintre fraţi, nu-mi mai amintesc care, a sărit peste o canapea şi a avut un contact fizic cu Stoiţi. A căzut apoi pe spate şi a spart o masă de sticlă. Iniţial am crezut că a fost doar un contact fizic şi atât , dar după ce au plecat cei doi fraţi Gazibara au părăsit localul, am văzut că Stoiţi avea o lamă de cuţit înfipt în umăr. L-am luat şi l-am dus la spital. Era foarte speriat şi nu putea vorbi”, a povestit Dăscălescu. Acesta a susţinut că Gavrilă nu a fost implicat în incidentul violent şi la un moment dat s-a întors către acesta şi i-a bătut obrazul. Dăscălescu a susţinut că în clubul Ibiza nu mai era aproape nimeni în momentul incidentului şi lumea nua  sesizat decât, ulterior, că a fost scandal.

Întrebat de avocatul lui Sorin Udrea despre incidentul din august, de pe Calea Aradului, în urma căruia a fugit în Germania, acuzând că a fost ameninţat să nu mai dea declaraţii împotriva lui Udrea, Dăscălescu  a povesiti că „au vrut să mă bată cei doi pentru că am avut nişte incidente prin oraş şi i-am bătut pe unii prin oraş şi că de ce am dat declaraţii împotriva lui Udrea. L-a momentul respectiv am perceput-o ca pe o ameninţare de la Udrea, ulterior, după ce astăzi am discutat puţin cu Udrea pe coridor la instanţă, am aflat că cei doi căutau doar motiv să mp agreseze. Nu cred că mai e o ameninţare de la Udrea”. Procurorul a solicitat instanţei să constate că declaraţia inculpatului Dăscălescu confirmă faptul că Sorin Udrea a încălcat termenii eliberării, deoarece are interdicţie de a discuta cu ceilalţi inculpaţi. „Ne-am salutat pe hol, atât”, a explicat nervos Udrea, în timp ce-i arunca săgeţi din priviri procurorului. După ce a fost avertizat de judecătoare că „aveţi nişte interdicţii pe care trebuie să le respectaţi, Dacă vine să vă salute, întoarceţi spatele. Dacă va mai fi o încălcare a interdicţiilor, vom lua în discuţie rearestarea”, Udrea a replicat „îmi cer scuze. Faţă de dumneavoastră îmi cer scuze”.

Instanţa l-a audiat şi pe taximetristul în maşina căruia a fost găsit mânerul cuţitului înfipt în umărul lui Tudor Stoiţi, martorul povestind că poliţiştii au ridicat din maşina sa atât mânerul din corn de cerb, cât şi un adidas plin de sânge. Avocatul lui Caius Gazibara a solicitat punerea în libertate a clientului său pe motiv că au fost audiaţi toţi cei implicaţi în incident şi că sunt declaraţii contradictorii care contrazic acuzarea, procurorul susţinând că se impune ca bărbatul acuzat de tentativă de omor să rămână după gratii. Instanţa a rămas în pronunţare, stabilind un nou termen pentru 28 ianuarie.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.