CNA: Dan Diaconescu nu a plătit niciuna din amenzile din cauza cărora...

CNA: Dan Diaconescu nu a plătit niciuna din amenzile din cauza cărora i-a fost retrasă licenţa OTV

0
DISTRIBUIȚI

dan diaconescu tm

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, astăzi, la Comisia de Cultură a Senatului, că Dan Diaconescu nu a plătit niciuna din amenzile din cauza cărora CNA i-a retras licenţa audiovizuală a OTV, pe 22 ianuarie 2013. Membrii Comisiei pentru cultură şi media din Senat au o întâlnire cu Laura Georgescu, preşedintele CNA. Scopul acestei întâlniri este o prezentare a activităţii CNA în 2013 şi a planurilor instituţiei pe anul în curs, potrivit Mediafax.

În acest context, Laura Georgescu a fost întrebată de senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură şi media din Senat, care este în prezent situaţia în cazul televiziunii OTV. Potrivit Laurei Georgescu, CNA a câştigat definitiv procesul pe care Dan Diaconescu l-a intentat instituţiei pentru suspendarea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa audiovizuală a OTV. Ea a spus că CNA mai are un proces în care Dan Diaconescu a cerut anularea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa OTV, ultimul termen în acest caz fiind în februarie 2014.

Totodată, întrebată dacă au fost achitate amenzile din cauza cărora OTV şi-a pierdut licenţa, Laura Georgescu a spus: „N-au achitat niciuna dintre aceste amenzi (…) Faptul că o conteşti (o amendă, n.r.) nu înseamnă că nu o plăteşti”. Banii plătiţi de radiodifuzori în cazul sancţiunilor aplicate de CNA merg la bugetul de stat, nu la bugetul Consiliului. CNA a retras licenţa televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislaţia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă.


Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenţa. Din 22 ianuarie 2013, Dan Diaconescu, cel care deţinea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2013, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvenţa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenţa DD TV a fost însă ilegală şi a fost sancţionată de CNA, DD TV fiind amendat cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013. Pe de altă parte, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus în mai multe rânduri anul trecut că Dan Diaconescu nu deţine o licenţă audiovizuală pentru postul OTV, aşa cum acesta a susţinut de mai multe ori. Ea a precizat că Dan Diaconescu deţine, din 30 septembrie 2013, doar o autorizaţie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de autoritatea în telecomunicaţii din Italia (AGCOM ).

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a înfiinţat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma şi a fost înscrisă la Registrul Comerţului din Italia, în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informaţii furnizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Asociaţii societăţii sunt Dan Diaconescu (capitalul social vărsat de acesta este 9.500 de euro) şi Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figurează cu domiciliul în Roma, în acelaşi loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107. Administratorul unic al societăţii este Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiată a lui Dan Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.