Colterm depune eforturi mari pentru a asigura căldura în casele timișorenilor. Ce...

Colterm depune eforturi mari pentru a asigura căldura în casele timișorenilor. Ce probleme are regia de termoficare

7
DISTRIBUIȚI

colterm

Temperaturile scăzute din ultimele zile creează probleme în ceea ce privește furnizarea căldurii de către regia de termoficare a Timișoarei. Reprezentanții Colterm anunță că au fost nevoiți, la ordinele Dispeceratului Național de Gaze, să reducă consumul de gaze pentru oraș, care este necesar pentru arderea cărbunelui.


„Colterm a fost nevoită să modifice schemele de funcționare. Ca rezultat, o parte din gazul suport utilizat la CET Sud pentru arderea cărbunelui a fost transferat pe CET Centru. În această situaţie, am trecut la funcţionarea la capacitate maximă, cu preponderenţă pe cărbune”, anunță Colterm.

Reprezentanții instituției le transmit timișorenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare că depun efortui mari astfel încât să le poată asigura căldura la parametri normali, în condițiile în care livrarea gazului este dificilă. „Dorim pe această cale să îi asigurăm încă o dată pe toţi abonaţii noştri că ne preocupăm permanent de confortul termic din apartamentele sau din spaţiile cu altă destinaţie din municipiu şi, de asemenea, dorim să ne cerem scuze consumatorilor din imobilele unde, în ultimele zile, limitarea consumului de gaz a generat  disconfort termic”, spune Petrică Pampu, directorul Colterm.

 

7 COMENTARII

  1. Doamna ,,reporterita de terasa’’ cand scrieti un articol ar terbui sa va informati, si sa nu mai bateti campii, in ceace priveste SC COLTERM, CARE ESTE DE MULT IN FALIMENT. La sfarsitul veri primarul nostru drag anunta datorii de peste 138 milioane lei ( societatea are un buget de peste 220 milioane lei), deci datorii de peste 50% din buget. Tot primarul ne anunta ca a girat cu obrazul si cuvantul sau ca va plati cat mai urgent datoria la furnizorul de gaz – PETROM O DATORIE DE PESTE 28 MILIOANE LEI, ca numai asa putea face un alt contract mult mai ,,avantajos’’ cu un alt furnizor. Cu o echipa de manageri de incompetenti PAMPU-NASU/SAMI-AVIATORUL/CRISTIAN-HEREDEA-RUSET, cum dracului sa mearga treaba cand acesti indivizi nu au capacitatea de a manageria, nu au vazut in viata lor o alta centrala de producere a energiei termice, cand PAMPU zis si PETRICA-SOBOLANUL cand era cate o avarie la sectia electrica pe care o conducea si nu era in stare sa dea o explicatie a cauzelor ce au dus la producerea avariei baga un sobolan pe care il tinea la frigider cum ca el sobolanul satul de atatea probleme hotara sa-si puna capat zilelor facand scurt circuit in celulele lui PAMPU (nu e vorba de celulele nervoase pentru ca PAMPULICA nu are asa ceva, e vorba de celulele electrice). RUSINE domnilor consilieri locali si tuturor persoanelor care au un cuvant de spus si se ascund in spatele primarului si nu se anlizeaza situatia acestei compani care prin acesti incompetenti isi bat joc de cei 69 426 de locuinte conectate la sistemul centralizat (sursa ANRSC octombrie 2013), iar in anul 2002 Timisoara avea 123 500 de locuinte conectate. Pai cum dracului sa nu se debranseze oameni pe capete cand factura iti vine mare nu conteaza temperatura de afara, cum dracului sa justifice AVIATORUL si PAMPU ACHIZITIONAREA DE CABUNE, mult peste ce poate consuma CET-ul. Temperature de plecare de la CET – SUD in anii anteriori nu era mai mare de 105 grade acum la comanda lui PAMPU si NASU este de 128-130 grade, platiti fraierilor, ca trebuie sa tinem in spinare , noi cetatenii o firma falimentara condusa de niste INCOMPETENTI.
    Acum cand temperatura nu a scazut mai jos de minus 7 grade ne confrutam cu lipsa gazului cand echipa de gropari PAMPULICA SI A LUI CEATA NE DADEAU GARANTI CA DACA TOT SUNTEM FURATI LA FACTURI MACAR VOM AVEA CALDURA,
    Dar vine ea vara si ne vom debransa in masa asta asa ca oricum pe acesti indivizi incompetenti nu-I afecteaza, iar politicul nu are nevoie de prostime, abia in 2016 suntem buni sa le dam votul. Anul asta desi sunt alegeri europarlamentare si pentru presedentie pas suntem inutili.
    RUSINE ALESILOR LOCALI PENTRU CA GIREAZA O ECHIPA DE INCOMPETENTI CARE SUNT GROPARI COLTERMULUI SI ISI BAT JOC DE CETATENI CU GIRUL PRIMARULUI .

  2. Lucrez de foarte multi ani in societatea S.C.COLTERM S.A. chiar de pe vremea cand nu exista, adica cu mult inainte de anul 2004, anul ,,nasterii” acestei entitati si asi vrea sa fac o trecere in revista a celor care s-au perindat pe la conducerea acestei societati.
    In anul 2004 la conducerea societati S.C.COLTERM S.A s-a aflat dl. PITURCA ION SIMU (tin sa precizez ca domnul a dat concurs pentru ocuparea postului de manager), dumnealui cu echipa de directori si ingineri a reusit foarte bine sa gestioneze atat relatia cu angajatii cat si cea cu clienti, care nu au dat buluc sa se debranseze de la sistemul centralizat de termoficare, oricand dumnealui gasea solutii pentru a aplana conflictele si rezolva cu responsabilitate toate problemele care apareau, avea intelepciunea si taria sa isi asume si greselile inerente unui act de management defectuos, avea carisma si prestanta, cuvantul dumnealui era litera de lege, o promisiune era respectata cu sfintenie.
    In anul 2008 la conducerea societati S.C.COLTERM S.A s-a aflat dl.MATEI AUREL la fel ca domnul PITURCA ION SIMU si domnul a dat concurs pentru ocuparea postului de manager, si cu dumnealui se putea dialoga, desi era un tip mai putin vorbaret, dar era un foarte bun inginer, fapt atestat prin accesarea fondurilor europene de 70 mulioane euro pentru POS-ul de MEDIU, a avut si o contributie majora pentru infiintarea societati de incinerare de deşeuri, menit să producă energie electrică şi termică.
    In mandatul domnului MATEI AUREL a avut loc si prima disponibilizare de personal in anul 2010 a fost restructurata 10% din forta de munca adica 120 salariati, fara scandal, a fost analizat in parte fiecare
    caz si angajati au inteles cum stau treburile ca doar nu sunt animale cum sunt tratate acum de actuala ECHIPA DE MANAGERI.
    In luna noiembrie 2011 dl. MATEI AUREL si-a depus demisia din functia de Director General, interimar la conducerea societati a fost numit dl PAMPU PETRICA (un fost inginer de la sectia electrica, o nulitate de individ care nu a facut nicio specializare nici macar pe vremea cand erau obigatorii cursurile de perfectionare a lucratorilor din energie).
    Tin sa amintesc ca domnul MATEI AUREL l-a numit in functia de Director de Productie pe acest individ meschin si fara scrupule la propunerea unui lider de sindicat – Ghenea Victor. In luna februarie 2012 cu tupeu si nesimtire 4 indivizi PAMPU PETRICA, MIRCEA CRISTIAN, POPA DORIN si BUCIU IONEL erau autointitulati MANAGERI IN BAZA ORDONANTIEI 109/2011, FARA NICI UN CONCURS PENTRU OCUPARE POSTURILOR, doar cu salarii grase de peste 10 000 mii lei pe luna. Si uite cum se ajunge sa se puna in practica zicala ,, TIGANUL CAND A AJUNS IMPARAT INTAI PE TAICASU L-A OMORAT”, adica pe lista de restructurari era trecut domnul MATEI AUREL care nu mai corespundea cerintelor marii echipe de incapabili. Dl. MATEI nu a asteptat sa fie dat afara ca un milog si a plecat din societate, lasand marile ,,geniiii”
    sa isi faca mendrele.
    In luna iulie 2012 are loc o a doua disponibilizare de personal inca 120 de salariati sunt dati afara, dar sunt angajati cica la presiuni politice inca vre-o 30-40 (numarul nefiind dezvaluit pana acum), nu au fost sesizate nemultumiri din partea angajatiilor, pentru ca sunt oameni muncitori cu respect fata de munca. Era doar inceputul dezastrului din aceasta societate si acesti indivizi au devenit responsabili pentru decesul unor angajati si anume:
    Primul deces survenit in urma deciziilor loate de echipa de gropari este cel al sefului compartimentului de achizitii nu implinise 50 de ani cand traseistul MIRCEA CRISTIAN ajuns Director Comercial nu putea sa stea in umbra unui om capabil care oricand il putea umili pentru prostiile pe care le debita, deci inginerul SUBU TEOFIL trebuia sa dispara din schema si a disparut pe 1 mai 2012 cand a facut stop cardio resipirator.
    Cel de al doilea caz inginerul DUMITRESCU MUGUREL avea doar 54 de ani si era fostul Director de Productie de la Distributie dar fiindca fusese alaturi de PITURCA si MATEI si era un specialist PAMPU i-a pus in spinare o avarie si fiind amenintat ca va fi urmarit penal pentru acele fapte a facut stop cardio resipirator.
    Al treilea caz un muncitor specialist care urma sa fie disponibilizat a facut stop cardio respirator in timp ce era la lucru, dar gasca de gropari au intervenit si au musamalizat nefind declarat accident de munca pentru ca familia lui MARCU PETRICA sa beneficieze de ajutorul material prevazut in CCM.
    Cele trei cazuri s-au intamplat pe parcursul anului 2012, la disponibilizarea din 2013 echipa de gropari au prins aripi datorita sprijinului din partea dl, Primar care i-a incurajat preferand sa le sprijine actiuniile si incurajand minciunile si bataia de joc atat fata de angajati cat si fata de cetateni care sunt indusi in eroare cum ca ar conta in aceasta in aceasta ecuatie. In luna iulie 2013 au loc schimbari in echipa manageriala si incopetentul PAMPU isi aduce in societate nasul cu acordul si girul primarului (asa se lauda PAMPU), Directorul Comercial MIECEA CRISTIAN renunta la una din multele functii pe care le detinea si aceeia de Sef resurse umane in urma dezvaluirilor Liderului de sindicat Ghenea, un om naiv si credul in alesi locali . In luna septembrie se fac liste si sunt trecute persoane incommode pentru PAMPU si pentru ca acest individ nu iarta nimic si mai ales ca are puterea de decizie asupra destinelor celor peste 900 de angajati si isi aduce aminte ca trebuie sa mai plateasca niste polite este trecut pe lista de disponibilizari dispecerul MARZA RADU, un foarte bun specialist dar care marelui PAMPULICA ii aducea aminte de inceputurile lui de inginer incapabil profesional lucru remarcat de tatal lui MARZA RADU, maistrul Ioan Marza si cum nici un lucru nu trebuie lasat neplatit dispecerul este trecut pe lista. Mincinosul PAMPU il induce in eroare ca daca ar accepta postul de electrician ar putea ramane in cadrul companiei, inginerul MARZA RADU cu speranta paraseste biroul somptuos al groparului COLTERMULUI si respecta intocmai indicatiile lui PAMPULICA se duce la Surdu Vasile sa-I aprobe cererea de electrician, dar intre timp PAMPU ii ordona ca el intentioneaza sa-l dea afara si doar joaca teatru. Cert este ca pe 5 octombrie 2013 MARZA RADU la numai 54 era condus pe ultimul drum in urma unui icter mecanic,

    • Intru totul adevarat. In plus, pe lista din septembrie, au fost disponibilizate doar persoanele incomode. Incompetentul Pampu si clica sa au vrut sa se asigure ca au scapat de cei care ii amenintau cu judecata, de cei care ar fi putut sa le ocupe posturile, de cei care ii „aveau la mana” cu fel de fel de ilegalitati pe care le faceau. Si uite asa ei au scapat. Faptele s-au prescris, iar ei au ramas in continuare sa taie si sa spanzure. Dar prostii, nu isi dau seama ca isi pun singuri lacat la usa. Vor da intr-o buna zi socoteala pentru tot ce au facut. Culmea e, ca s-au spus atatea adevaruri pe aici si in alte ziare, cu diferite ocazii, dar totusi lucrurile nu s-au schimbat. Oare cine are interesul ca lucrurile sa ramana asa????

  3. Organigrama de marire a nulitatilor din ograda COLTERMULUI, ,,marele salvator” al CET –SUD termomecanica incopetentul CIULEANU GHEORGHE inlocuieste un specialist cu o vechime de peste 25 ani in unitate. RUSET IVANTIE marele diriguitor al fondurilor de dezvoltare inca nu s-a decis daca va fi director sau inginer sef , organigrama valabila cica numai pentru o perioada de 4 luni.
    Acum intelegem dece merge prost COLTERMUL pentru ca incopetenti, obedienti, lingai si pupincuristi sunt pusi in functi bine platite. Rusine specialistilor care au facut sa functioneze bine COLTERMUL dar care acum stau sub masa si pupa dosurile unor nulitati care mint peste tot de bunele lor intenti. RUSINE VA MERITATI SOARTA

  4. Se dau declaratii de presa sa ne poata MANIP_ULA. Ieri s-a votat pretul gcal de productie, transport si distributie impus de Bucuresti (ANRE) si nicidecum cel calculat local. De fapt nici nu se stie exact ponderea cheltuielilor in pretul unitar sau este secretizat la fel ca si datele personale sau convingerile politice individuale. Diferenta care trebuie pusa de la buget este acum si mai mare (125,71 lei/gcal) asa ca onorabilii alesi vor lasa deoparte unele prioritati (soseaua de centura, gara de nord, spitalul de copii, etc) si se vor pune pe rectificari de buget cat mai urgent. Sau se va cere majorarea pretului caldurii la bloc sau renuntarea la ajutoarele de incalzire.

  5. IL CUNOSC PE ASA ZISUL PAMPU PETRICA UN DICTATOR CARE AMENINTA CU DISPONIBILIZARI ANGEJATI PRIN SUBALTERNI AM LUCRAT PESTE 20 DE ANI LA SC COLTERM SA CET SUD PANA IN 31 SEPTEMBRIE 2013 ACEASTA SOCIETATE SE CONDUCE CU PUMNUL IN GURA SI SUB AMENINTARI CU DISPONIBILIZARI IN TIMP CE SUBALTERNI FURA CA IN CODRU PE INVESTITI SI ACHIZITI LA COMANDA LE TRECE PRIN DEPOZIT DUPA CARE ISI URMEAZA CURSUL IN AFARA LA COMANDA STIE SI PAMPU PETRICA DOAR II ARE LA MANA PE MULTI SUBALTERNI DIN CLICA LUI CA SA FACA ANUMITE PRESIUNI ASUPRA LOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.