Concert cu cel care cântă poeziile lui Eminescu, un autor „cool, hipster,...

Concert cu cel care cântă poeziile lui Eminescu, un autor „cool, hipster, punk şi hippie în acelaşi timp”

0
DISTRIBUIȚI

kindlein

Melomanii din oraşul nostru sunt invitaţi la un concert mai altfel, miercuri, 29 ianuarie, când Emil Kindlein vine în faţa melomanilor cu spectacolul „Kindlein, cântăreţul cu poeziile featuring Eminescu”. Evenimentul este organizat de Ambulanţa Culturală, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, şi va avea loc în Sala Studio a Casei Artelor din Str Pacha Nr.8, de la ora 19.00. „Eminescu e cool. E hipster, punk şi hippie în acelaşi timp.


Eminescu rocks. E trendy la orice vârstă. Eminescu e viral chiar dacă nu are cont de Facebook sau nu postează pe Youtube. Sunt invitaţi iubitorii de poezie împreună cu cei ce nu iubesc poezia. Mă aştept să vină profa de română, dar şi corigentul la limba română. Încerc să transpun poezia de pe raftul bibliotecii într-o vibraţie 2014. Pentru aceasta, mă folosesc de chitara electrică, tobe, acordeon, chitara acustică, percuţii, efecte, microfoane speciale”, spune Emil Kindlein. În spectacol vor fi prezentate compoziţii proprii pe versuri de Eminescu, dar şi a altor poeţi clasici şi contemporani, iar soundul pendulează între folk, rock şi jazz.

Chiar dacă este vorba de poezie, „cântăreţul cu poeziile” nu e nici pe departe un conformist al folkului. În spectacol, chitara electrică şi toba sunt cât se poate de rock, ca apoi să ajungă, natural şi firesc, la sonoritaţi dulci pe chitară acustică. Pe alocuri, atmosfera e condimentată cu piese în care acordeonul ne aduce pe tărâmul şansonetei. Biletele de intrare pentru acest eveniment costă zece lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.