Concert special: dublă lansare de album cu Valerinne şi Kultika

Concert special: dublă lansare de album cu Valerinne şi Kultika

0
DISTRIBUIȚI

kultika

Melomanii din oraşul nostru vor avea parte de un concert special, cu ocazia căruia se vor lansa pe piaţă două materiale discografice, evenimentul programat să se desfăşoare în data de 24 ianuarie prilejuindu-le celor interesaţi o întâlnire sonoră cu trupele Kultika din Timişoara şi Valerinne din Bucureşti.

Timişorenii de la Kultika s-au format în anul 2008 şi au lansat un prim material discografic un an mai târziu. Jack, Fulmineos, Dragoş, Mark şi Seba au înregistrat primul album de studio „The Strange Innerdweller” în perioada mai 2012 – octombrie 2013, alături de producătorul Lukinich Attila la studioul DSPro. „Soundul acestui album a devenit mult mai coerent în raport cu primul material, este mult mai bine structurat şi nu mai are elemente lăsate oarecum la voia întâmplării. A contribuit la asta şi noua componenţă cristalizată între timp, poate şi un alt background muzical a celor noi veniţi şi atunci normal că lucrurile au evoluat într-un anume fel.


Cred că, între timp, partea de „-metal” a devenit mai clară şi mai bine definită, iar cea de „post-” a evoluat acumulând de parcurs şi sludge, doom, ambient… elemente prezente de la început în soundul Kultika, dar care poate acum ele au devenit mai pregnante“, spune chitaristul Fulmineos.

Formaţia bucureşteană Valerinne îşi lansează cu această ocazie cel de-al doilea disc, Arborescent, un material înregistrat în noiembrie 2013 la Next Dog Studio, mixat şi masterizat de  Marius Costache. Valerinne este o trupă de post-rock/instrumental, înfiinţată în ianuarie 2012 în Bucureşti, avându-i în componenţă pe Alexandru – chitară/soundscapes, Liviu – bas, Mircea – tobe.

Muzica trupei este un amestec de sonorităţi shoegaze, post-rock, metal şi post-punk, iar concertele sunt însoţite de live visuals.Au cântat alături de Maybeshewill, Tides from Nebula, Our Ceasing Voice şi Stephen O’Malley, iar în primăvara anului trecut au pornit într-un turneu european prin Bulgaria, Croaţia, Serbia, Cehia, Germania şi Belgia alături de trupa bucureşteană Environments şi au cântat la Dunk! Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de post-rock din Europa. Biletele pentru concertul din Timişoara al celor două trupe, care va avea loc în 24 ianuarie, la clubul Daos, de la ora 21, costă zece lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.