Condițiile în care proprietarii de chioșcuri de ziare vor putea funcționa în...

Condițiile în care proprietarii de chioșcuri de ziare vor putea funcționa în Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

chiosc-ziare1_tmpress.ro

Ceartă în plenul Consiliului Local Timişoara pe tema regulamentului pentru participarea la licitaţie pentru chioşcurile de presă. Consilierul PDL Sandu Ştefan a menţionat că este necesar să se specifice ca în aceste chioşcuri de presă să se poată comercializa doar presă, bilete sau adonamente RATT şi cărţi, fără sucuri, cafele sau alte produse, asta pentru ca adevăratţii comerciaţi să nu fie sabotaţi. Primarul Nicolae Robu a completat: „sau bilete la evenimente sportive sau artistice”.


„Având în vedere că Timişoara este primul oraş în care a apărut primul ziar postdecembrist cred că şi zona centrală trebuie să beneficieze de chioşcuri de ziare”, a mai spus Sandu.

Edilul-şef Nicolae Robu a replicat că „noi am reuşit să curăţam Piaţa Victoriei de chioşcuri care dădeau un aspect urât, avem un proiect în lucru la Direcţia de Urbanism pentru conceperea unui chioşc care se poate amplasa în zonele istorice, dar încă nu e gata. Consilierul PDL Simion Moşiu a insistat că trebuie ca „în zonele istorice să mergem pe o regulă de la început, să nu facem improvizaţii”. Pedelistul a propus un amendament ca încă de acum chioşcurile care sunt amplasate în zone istorice precum pieţele Traian şi Maria, ca şi stil, să fie aprobate de arhitectul şef şi să se încadreze în stilul arhitectural al zonei. Consilierul PNȚCD Flavius Boncea a propus ca toate chioșcuirle să aibă obligaţia de a vinde presa locală, aspect aprobat de consilieri. După aproape 20 de minute de discuţii, proiectul a fost votat de majoritatea consilierilor.

Foto: tmpress.ro

1 COMENTARIU

  1. Cearta pe regulament este o tema stupida din start. Democratia inseamna economie de piata, economia de piata inseamna concurenta iar concurenta presupune neinterventia Statului Primariei) prin reguli care ingredesc concurenta libera. Singurul criteriu care ar trebuie sa guverneze ar fi profitul si singurele reguli aplicabile ar trebui sa fie cele stabilite prin OG 99 din 2000, care reglementeaza serviciile de piata si criteriile care stau la baza amplasarii activitatilor comerciale. Cand intervin reguli arbitrare, ca cea propusa de Flavius Boncea si altii, exista mari dubii ca activitatea de comert se mai poate desfasura potrivit principiilor economiei de piata. La chioscuri consilierii sunt zmei, cand este vorba insa de marile unitati comerciale, ce nu respecta legile, sunt catei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.