Care sunt criteriile eliminatorii de care se va ţine cont la selectarea...

Care sunt criteriile eliminatorii de care se va ţine cont la selectarea dosarelor pentru reabilitarea clădirilor istorice

0
DISTRIBUIȚI

cladire intrare gojdu

Dosarele pentru reabilitatea clădirilor istorice din Timişoara, cu sprijin financiar din partea primăriei, vor putea fi depuse după următorul plen al Consiliului Local Timişoara. Viceprimarul Dan Diaconu a anunţat că va fi elaborat un act cu criterii în funcţie de care vor fi evaluate clădirile sau, mai exact, dosarele depuse.


”Am întocmit setul de criterii. Vorbim de un număr mare de clădiri monument. Avem un set de criterii care va fi supus unui vot în plenul consiliului local. Va exista o comisie care va efectua jurizarea pe parcursul acestui an și a anului care va urma. Trebuie sa îndeplinim condiţiile tehnice, folosind o lege care se referă la caracterul arhitectural al zonei. Vom avea criterii legate de starea generală a clădirii, locul unde este situată clădirea, dacă este sau nu monument sau dacă face parte dintr-un ansamblu. Un criteriu eliminatoriu este punctajul pe care care ansamblul îl realizează în cadrul condițiilor tehnico- economice. Analizăm dacă bugetul este corect și corelat, dacă clădirea nu este inclusă în alt program de finațare”, a explicat Diaconu. Viceprimarul a mai precizat că au fost realizate pliante informative cu toate datele necesare. Odată adoptată, hotărârea va fi publicată pe site, însoţită de toate datele necesare întocmirii unui dosar complet.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.