Cum explică managerul Spitalului Judeţean Timişoara că arhitecta Casei Poporului a avut...

Cum explică managerul Spitalului Judeţean Timişoara că arhitecta Casei Poporului a avut „episoade de infecţii” cât a fost internată

3
DISTRIBUIȚI

anca_petrescu

Directorul Spitalului Județean Timișoara recunoaște faptul că Anca Petrescu a contactat infecții nosocomiale în cele 37 de zile cât aceasta s-a aflat internată la Timișoara. El are explicații pentru cauzele care au dus la această situație. Declarațiile vin în contextul celor făcute de dr. Gheorghe Alexandrescu de la IML București, care are în lucru ancheta în cazul stabilirii cauzei decesului arhitectei Casei Poporului.

Petrescu a ajuns la clinica ATI a Spitalului Județan din Timișoara pe 5 august 2013, în urma unui accident rutier pe drumul Timişoara- Lugoj, în apropiere de Izvin. În septembrie, la cererea ei și a familiei, arhitecta s-a externat, iar în scurt timp a ajuns la Spitalul Floreasca din capital, a intrat în comă și la finele lunii octombrie a decedat. ”Corpul era plin de germeni, afirmă dr. Alexandrescu. (…) Pe foile ei medicale cu care s-a externat erau notate aceste lucruri.


Poluarea septică cu germeni de spital era foarte mare. Iar organismul ei a cedat treptat”.

Directorul Spitalului Județean Timișoara, Iulius Jugănaru, a admis în cele din urmă că pacienta care ”a părăsit spitalul la cererea ei și a familiei, pe picioare, într-o stare foarte bună, conștientă și cooperantă”, a suferit diverse infecții nosocomiale. ”În Europa unul din 18 pacienți contactează o infecție. Doamna Petrescu, pe perioada internării la noi, a avut episoade cu infecții, mai ales că a stat pe diverse aparate la ATI. A fost tratată cu antibiotice. În ATI numărul pacienților care contactează infecții e mai mare ca în alte secții, dar afirm că medicii din Timișoara și-au făcut treaba exemplar în ceea ce o privește”, a declarat dr. Jugănaru. El susține că evoluția dramatică a Ancăi Petrescu are o explicație și în faptul că, suferind în timpul accidentului traumatisme majore, incluisv o rupture de splină, femeia avea imunitatea scăzută.

Managerul Jugănaru nu a putut să ne ofere statistici cu privire la numărul infecțiilor intraspitalicești raportate către DSP, cu excepția cazurilor de Clostridium Difficile, bacterie care însă nu a afectat-o pe fosta arhitectă, potrivit IML București.

Amintim însă că exact cu două luni înainte de internarea Ancăi Petrescu la Timișoara, un pacient operat pe creier a decedat după ce în spital a contactat bacteria Clostridium Difficile, care provoacă boala diareică acută. Familia lui Petru Cosmaschi a depus plângere penală, acuzând doi medici de ucidere din culpă.

 

3 COMENTARII

  1. Din pacate multi intra la ATI cu diverse afectiuni si mor datorita infectiilor cu organisme super-rezistente la antibiotice de care cei de acolo par sa nu poata scapa. Sau nu au suficienta experienta medicii care ar trebui sa faca sterilizarea, sau cine stie…

  2. iMama mea a fost internata la Terapie intensiva a Spitalului Judetaean ! Si- a pierdut ochiul! Nimeni nu a facut precizari la acest lucru! Am aflat diagnosticul, seara la ora 21, si in aceeasi noapte a si murit! dupa o coma de 2 luni si 10 zile! Oftalmoloaga chemata la insistentele apartinatorilor, a declarat ca acest lucru se datoreaza bolii! Nu este adevarat! Diagnosticul este ENDOFTALMIE! O CIUPERCA, luata in spital, prin transfuzii, catetere , etc. ! La o persoana, care are sistemul imunitar slabit, aceasta ciuprca este FATALA! Distruge organele interne, creierul, etc.! Cum sa se faca sanatoasa o persoana, care a fost infestata cu acest virus? Nici nu-i de mirare ca intri pe picioarele tale in spital si iesi mort de acolo! Intrebarea mea este: Se fac intentionat aceste infectari , pentru a acoperi mal-praxisurile medicilor obraznici si incompetenti( 80%), sau pentru a scapa de pensionarii saraci ? Clar ca oamenii mai mor, bolile sint diferite, dar ce se intimpla in ultimul timp in Timisoara , NU MAI ESTE NORMAL!

  3. Ce am mai sesizat: Daca 80% din pacienti au avut diaree, altii nu au facut-o! Iar pentru marirea numarului de cazuri sint de vina si infirmierele; cu aceleeasi manusi spala zonele intime ale bolnavilor, dupa aceea le arunca servetelele pe podea, ca nu nimeresc toate punga, etc., apoi cu aceste manusi le aranjeaza capul, cearceafurile, etc., si apoi se duc la alti bolnavi fara sa-si schimbe manusile de unica folosinta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.