Cum își negocia șpăgile judecătorul Aurel Tripa

Cum își negocia șpăgile judecătorul Aurel Tripa

2
DISTRIBUIȚI

aurel tripa judecator

Judecătorul Aurel Tripa, cel care a fost trimis în judecată de DNA Timișoara pentru fapte de corupție după ce a fost prins în flagrant în fața Judecătoriei Ineu, era extrem de preocupat să-și acopere urmele, fiind în permanentă alertă. „La ora actuală tu nu vezi ce-i? Nu, nu se mai gată chestiile astea cu poliţie politică, cu…La cine te duci de multe ori mai rău poţi să faci…Te duci şi zici ceva şi poate că ai, ai avea dreptate şi ţi-ar da şi tu…nu ştiu”, se plângea judecătorul celui căruia îi solicita bani promiţând că va rezolva procesul de la Tribunalul Arad în care el a dat o sentinţă „strâmbă” iniţial.

În timpul întâlnirilor, Tripa a încercat să se scuze că nu putea să ia legătura cu membrii completului de judecată de la Arad „deci, stai să-ţi spun io ţie! O dată că nu am cum să vorbesc. Deci, singurul cu care aş putea vorbi este C. N-am cum să mă duc la Arad în timpu ăsta. Ce zic io? Ce caut în Tribunal în timpul săptămânii? Dacă nu avem şedinţă, n-avem nimic. Am venit, ce? (se referă la imposibilitatea justificării prezenţei sale în clădirea Palatului de Justiţie din Arad – s.n.) Bă, nu-i vorba de mers, că nu-i…Na, du-te, că doară cât îi, zece litri de motorină? Nu-i un caz de…Da’ nu mă pot duce pentru c n-am…n-am cum să mă justific acolo, ştii?…Deci toată chestiunea asta se…se rezolvă în ideea că omu’ ăsta vine…cel mai bine vine el acasă…Altfel nu!”.  Ulterior, Tripa a încercat să-l convingă pe „client de faptul că „şi-ar asuma serioase riscuri intervenind pe lângă completul de recurs, încercând chiar să inducă posibilitatea de a se retrage din înţelegerea infracţională pe care singur a iniţiat-o, simulând că ar avea în vedere să nu mai încerce astfel de intervenţii pe lângă colegul său din instanţa de control”.

În realitate, judecătorul nu a intervenit la nimeni, dar după ce Tribunalul Arad a dat o sentinţă favorabilă, Aurel Tripa a cerut răsplata.


„Io i-am spus că merem vineri la Arad. S-ar putea să nu merem vineri, până vinerea aialaltă, nu ştiu cum îi …din câte io am putut vorbi, că n-am prea putut vorbi, numa’no…No. Şi discuţia între mine şi persoana care o fost…şi ar trebui să-mi dea şi mie ăia, încă 500, că io i-am dat şi eventual să…Stai să-ţi spun! Şi trăbă pă sâmbătă în jur de 400 de euro, 500. Deci cam aşa o fost discuţia, io nu ştiu să-ţi spun dacă-mi trăbă 400…eu am discutat undeva…Hai să-ţi spun! Noi aşa am vorbit să fie…deci cu el zece, cu ăia o mie care i-am dat deoparte, de fapt îs două sute. Înţelegi? Am…io am vrut să fie în jur de şase sute”, a explicat judecătorul. Ulterior, a primit ultima tranşă de bani şi un telefon mobil, fiind prins în flagrant. Primul termen al procesului a fost stabilit în 16 ianuarie, la Curtea de Apel Timişoara.

 

2 COMENTARII

    • vezi mah ce vorbesti!
      ca te leaga astia urgent. Ataci Independenta justitiei. Foarte grav. Ai inteles. Judecatorii au Salarii de sute de milioane pe luna si Pensii la fel. Asa ca iei n-au nevoie de spaga. Clar?????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.