Cum pot firmele timișorene să primească până la 100.000 de euro de...

Cum pot firmele timișorene să primească până la 100.000 de euro de la stat ca să-și dezvolte afacerea

0
DISTRIBUIȚI

bani

Întreprinderile mici și mijlocii din județul Timiș pot, timp de zece zile, începând de astăzi, să ceară până la 100.000 de euro de la Guvern. Ajutoarele de stat se acordă prin Programul de finanțare nerambursabilă MINIMIS, iar beneficiarii trebuie să contribuie cu 10% pe proiect, aceasta fiind una dintre principalele modificări ale schemei de minimis. La nivel național sunt disponibili în jur de 500 de milioane de lei, care vor fi împărțiți la 600 de firme în 2014 și la alte 600 în anul următor.

Adrian Pășcuță, șeful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri Timișoara, a explicat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că schema de MINIMIS a fost mult modificată, astfel încât să nu mai apară neregulile care s-au înregistrat în vara anului trecut, programul fiind un eșec. “Principiul primul venit – primul servit a fost eliminat pentru că nu este un principiu care poate să stimuleze economia.


Acum, alegerea beneficiarilor se face după niște criterii clare, pe punctaj, iar proiectele depuse vor fi jurizate. Dorim să stimulăm investițiile mai ales din mediul rural și firmele care crează cât mai multe locuri de muncă, și de aceea venim cu o serie de facilități”, a precizat Adrian Pășcuță.

Anul trecut, ministerul Finanțelor Publice a decis să anuleze ședința de înregistrare online a candidaților pentru schema de minimis, după ce website-ul s-a blocat imediat ce a fost deschis. Și în acest an, înregistrarea întreprinderilor mici și mijlocii se va face tot online, dar șeful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri Timișoara dă asigurări că nu se vor mai întâmpla incidente, pentru că serverele au fost mutate la Serviciul de Telecomunicații Speciale. După finalizarea etapei de înscriere, pe 24 ianuarie, dosarele vor fi evaluate la nivel de regiune, iar proiectele care obțin punctajul cel mai mare vor fi eligibile pentru obținerea ajutorului de la stat.

Investitorii care vor primi ajutorul de minimis trebuie să aibă grijă cum își gestionează afacerea pentru că dacă își vor închide firma în următorii trei ani, vor fi obligați să restituie banii primiți de la stat. Mai mult, afaceriștii nu au voie să reducă numărul locurilor de muncă pe care s-au angajat că le vor crea. Mai multe informații despre schema de minimis sunt disponibile la adresa www.aippimm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.